تجمع کارگران هفت‌تپه در مقابل استانداری خوزستان

امروز شنبه هفدهم مهر ماه، کارگران هفت‌تپه در دوازدهمین روز از دور تازه اعتراضات جمعی خود، در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند و سپس در خیابانهای اهواز راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند. معترضان می‌گویند پس از تداوم بی‌توجهی مسئولان به مطالبات و خواست‌های کارگران و همچنین تجمعات متوالی آنها در مقابل فرمانداری شوش؛ در یک توافق جمعی، تصمیم گرفتند به اهواز بیایند تا مقامات استانی دولت رئیسی فکری به حال وضعیت نیشکر هفت‌تپه کنند.

به گزارش داوطلب؛ تعیین تکلیف فوری مدیریت شرکت و شفاف سازی نحوه و قیمت واگذاری شرکت به دولت و بانک، پرداخت فوری حقوق های معوقه و سایر مطالبات عرفی و قانونی، تسریع در انجام عملیات کشت و اُورهال – تعمیر کارخانه، بازگشت به کار کارگران اخراجی، تمدید قرارداد فصلی ها، اعلام و اجرای حکم صادر شده علیه اسدبیگی-رستمی در پرونده اختلاس، مختومه شدن پرونده فرزانه زیلابی (وکیل کارگران هفت تپه) از جمله مطالبات کارگران هفت تپه است.

کارگران می‌گویند، نامه‌نگاری مسئولان استانی دیگر مشکل ما را حل نمی‌کند و نیشکر هفت‌تپه باید هرچه سریعتر به عنوان یکی از هفت طرح آبرسانی خوزستان ثبت شود.

به گفته آنها دولت رئیسی نیز همان راهی را می‌رود که دولت ‌های پیش از آن رفته‌اند. یکی از کارگران در کانال تلگرامی نیشکر هفت‌تپه در اینباره نوشته است: «ما بارها گفتیم که خواهان این هستیم که مخبر ( معاون اول کابینه سیزدهم) و تیم دولت رئیسی دست از کارشکنی بردارند و سریعا به عنوان طرح هشتم توسعه نیشکر خوزستان ثبت بشیم. شرکت داره نابود میشه. ما قبول نداریم که بگن باید ما بریم زیر نظر ایدرو. ایدرو هم میگه نمیخوام، بازم میفرستن سازمان خصوصی سازی که به عنوان یک مجتمع ورشکسته با قیمت پایین بدن به دار و دسته خودشون. این یک کلکه و باید مراقب باشیم. خود مسئولین هفت طرح اومدن شرکت رو دیدن میگه از این بهتر نداریم. پس دهقان داره برنامه میچینه برای خصوصی سازی برای دار و دسته خودش. میخواد اول مقداری تعمیرات بشه بعد شرکت رو بده خصوصی سازی بعد بدن به ستاد اجرایی یا سپاه یا بنیاد یا… ما به هیچ عنوان این روش و فریب رو قبول نداریم. بارها اعلام کردیم یا شرکت باید تماما به اسم کارگران بشه یا موقتا دولتی و زیر نظر هفت طرح اون هم با نظارت شورایی کارگری و با خرد جمعی همه کارگران اداره بشه.»

اعتراضات اخیر کارگران به سیاست‌های دولت ابراهیم رئیسی در قبال طولانی شدن روند تعیین تکلیف این شرکت در حالی ادامه دارد که یک ماه قبل از روی کار آمدن کابینه سیزدهم، ابراهیم رئیسی که ریاست دستگاه قضاء را بر عهده داشت حکم خلع ید مالک سابق نیشکر هفت‌تپه را قطعی اعلام کرد و در دیدارهای انتخاباتی‌اش به کارگران وعده داد که هفت‌تپه را به روزهای اوج خود برگرداند. با این حال و با گذشت نزدیک به ۵ ماه از اعلام حکم خلع ید، نه تنها تعیین تکلیف شرکت انجام نشده و مشخص نیست سرانجام مالکیت هفت‌تپه به کدام نهاد یا ارگان تعلق خواهد گرفت، بلکه تعویق در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران نیز به ۳ ماه رسیده است.

کارگران می‌گویند بی‌توجهی به وضعیت نیشکر هفت‌تپه در حالی ادامه دارد که زمین‌های شرکت توسط احشام در حال نابودی است و اموال آن نیز مورد غارت افراد ناشناس قرار می‌گیرد.

همین چند روز پیش کارگران در نامه‌ای که به امضای ۱۰۰ نفر از کارگران رسیده بود از دادستان شوش خواستند که وظیفه حفاظت از زمین‌ها و اموال نیشکر هفت‌تپه را بر عهده بگیرد. در این نامه تاکید شده بود که « با وجود اینکه نیروهای حراست تمام تلاش خود را برای حراست و نگهداری از مزارع و اموال هفت‌تپه بکار می‌بندند اما بدلیل آنکه تکلیف مالک شرکت مشخص نشده با هجوم بی‌سابقه احشام و افراد مغرض که حتی به شکل مسلحانه اقدام به تخریب مزارع می‌کنند مواجه‌ایم و این امر توانایی حراست از تمامیت شرکت را غیرممکن کرده است.»

گفتنی است اعتراضات در نیشکر هفت‌تپه به یکی از طولانی‌ترین اعتراضات کارگری در ایران تبدیل شده که خصوصی‌سازی رانتی را هدف قرار داده است. اجرای ناقص اصل ۴۴ قانون اساسی توسط دولت‌ها، نه تنها منجر به کوچک‌تر شدن سهم دولت از اقتصاد و قدرت‌گیری بخش خصوصی نشده بلکه به کانالی برای واگذاری رانتی بنگاههای بزرگ اقتصادی تبدیل شده است. ثمره این شکل از واگذاری تا به امروز، کاهش شفافیت عملکرد، سودجویی‌ افراد و افزایش فسادهای اقتصادی و بی‌توجهی به مطالبات حقوقی و صنفی کارگران بوده است.

اینجا را هم نگاه کنید

بی‌پاسخ ماندن نود درصد اعتراضات کارگری در ایران: راه حل در «سازماندهی» است!

تارنمای داوطلب: عدم پاسخگویی به مطالبات کارگران در ایران یک مشکل جدی است. بررسی‌های «داوطلب» …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.