داوطلب: پس از انتشار گزارشی با عنوان «برگزاری مجمع عمومی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان پس از ۵ سال» یک فعال صنفی با ارسال جوابیهای نسبت به جزییات این خبر واکنش نشان داد. محمدرضا رمضانزاده از فعالان صنفی و مسئول هیات مدیره انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی در جوابیهای که به کانال «داوطلب» ارسال شده، نکاتی را در خصوص روند برگزاری مجمع اخیر شورای هماهنگی و چرایی مخالفت برخی از انجمنها با برگزاری مجمع به صورت مجازی مطرح کرده است. «داوطلب» بر حسب ماموریت حرفهای خود در انتشار بدون غرض و آزاد اطلاعات، متن این جوابیه را بدون کم و کاست منتشر میکند. «داوطلب» حق اظهارنظر و پاسخگویی به این جوابیه را برای برگزارکنندگان مجمع و مخاطبان گرامی به رسمیت میشناسد و در صورت دریافت پاسخی نسبت به موارد مطرح شده آن را عینا منتشر خواهد کرد.
متن این جوابیه به شرح زیر است:
مجمع کذایی جایگزین مجمع واقعی و قانونی شورای هماهنگی فرهنگیان ایران
قابل توجه سردبیر رسانه داوطلب در شبکه اجتماعی تلگرام، ضمن سپاس از شما بابت انتقال اخبار فرهنگیان بویژه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران لازمست در خصوص مطالبی که در پستی تحت عنوان برگزاری مجمع عمومی شورای هماهنگی در سایت و کانال شما کار شده است، نکاتی را خدمت شما و خوانندگان عزیز یادآور شوم.
ریاست و دبیری شورای هماهنگی طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ با انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی بوده و تمام آن دوره جز کوته زمانی که بنده در بازداشت اداره اطلاعات بودهام، نمایندگی انجمن در شورا با خود من بوده است.
واما نکات لازم الذکر:
۱. جز دوره اپیدمی کوید و اعلام خطر سازمان بهداشت جهانی و ملی، هیچ زمان دیگر محدودیت مجمع حضوری نبوده است.
۲. مخالفت ده تشکل با مجمع مجازی که ۸ تشکل از آنها تشکلهای استانی و ریشه دار میباشند صرفا بخاطر منع اساسنامه ای بوده است.
۳. تفسیر غلطی که از تبصره دو ماده ۸ اساسنامه شده فقط مستمسکی است برای توجیه خطا از طرف برگزار کنندگان مجمع مجازی غیرقانونی.
ماده ۸ اساس نامه به وضوح و بی هیچ صفتی تاکید میکند که مجمع عمومی سالانه در فضای واقعی به میزبانی یک تشکل برگزار میشود. زشتی این تفسیر آنجا اشکار میشود که خیلی از مدعیان، خود در هنگام تصویب این اصل و بحث های فراوان پیشین و پسین تصویب این اصل حاضر بوده اند!
تبصره مذکور فقط به اعتبار جلسات عادی هفتگی یا ماهانه ارج مینهد ولاغیر.
۴. در گزارش کانال داوطلب بواسطه اطلاعات نادرستی که به آن رسیده است ، ذکر شده که احتمالا هدف دیگری در عدم شرکت تعدادی از تشکلهای عضو شورای هماهنگی نهفته باشد،
لازمست ذکر کنم که یک نهاد مردمی و برگزیده ی اعضا برای خود میثاق نامه و اصولی را تعریف و تصویب میکند. چه بهانه و هدفی بالاتر از تعهد و التزام به قانون خود نوشته میباشد. گناه تشکلهایی که نخواستند با قانون گریزان همراه شوند ، چیست؟
از قضا گذر از قانون ممکنه اهدافی پس پرده ای داشته باشد اما اصرار بر اجرای درست قانون که تفسیر نمیپذیرد!
۵. تمام ده تشکلی که در مجمع شرکت نکرده اند کتبا و رسماً در پاسخ به دعوت نامه های دبیرخانه ،اعلام کرده اند که مجمع مجازی را خلاف قوانین دانسته و به رسمیت نمیشناسند و اصرار بر تشکیل آن را دهن کجی به اساس نامه میدانند.
این جانب به نمایندگی از انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی و تعدادی از تشکلهای بنیان گذار شورای هماهنگی طی تماس های گوناگون و نامه های مختلف تمام تلاش خویش را برای پیشگیری ازین تخلف آشکار کردیم، اما متخلفین به بهانه های #ترسامنیتی و شباهت فضای مجازی و واقعی بر مسیر غلط خویش اصرار ورزیدند و در نهایت به سرکردگی کانون صنفی معلمان تهران که گاهی نام #ایران را نیز مصادره خویش میکند، مجمعی کذایی و سراسر تقلب را برگزار کردند و حتی قواعد تاکیدی در دعوتنامه خودشان را هم برای نمایندگان نشسته در مجمع رعایت نکردند. از جمله هیات مدیره کانون معلمان خوزستان به رییس شورا اعلام کرده اند که ما در مجمع غیرقانونی شرکت نمیکنیم ولی در این مجمع کذایی بانوی محترمی را بی آنکه از قوانین آگاه باشد در مجمع می نشانند و از ایشان به جای تشکلی استانی رای میگیرند.
از نظر من که خودم به همراه اعضای هیات مدیر تشکل خودم و همین اعضای شورا ، سه سال پیاپی بی هیچ مغلطه ای و بدون هیچ ترس و واهمه ای سه مجمع بجنورد۹۶، انزلی ۹۷ و اصفهان ۹۸ را برگزار کرده ایم هیچ بهانه ای برای تخلف قابل قبول نیست و این رویه را سناریویی میبینم که در پی استبدادی نوظهور در شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران بوجود آمده است.
با بدست گرفتن گروهها و کانال تلگرامی تنها مسیر ارتباطی با هواداران و جامعه و حذف صدای منتقدین و گزینش خاص در پیامهای مخاطبین زمینه از هم پاشیدن شورا را کلید زده اند.
آخرین پیام و آرزوی من بازگشت به اصول و قواعد بین تشکیلاتی است وگرنه آنچه درین میان له خواهد شد اعتبار شورای هماهنگی خواهد بودو چه شرمی برای آنها که به بهانه رای اکثریت قانون را زیر پا میگذارند.
استبداد و دیکتاتوری حتما در روزهای نخست با زور شمشیر و نیزه و اسلحه خویش را نشان نمیدهد و چه بسا لباس متمدنانه دموکراسی را به تن کند و هرجا که دوست داشته باشد قانون را برای مصالح و منافع خود ، ذبح کرده و از آن میگذرد.
تاریخ تکرار میشود!
ارادتمند
محمدرضا رمضانزاده
مسئول انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی
۲۷ آذرماه ۱۴۰۳