بهگزارش داوطلب؛ انتخابات مجمع عمومی عادی انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران روز چهارشنبه دوم شهریور ماه به ریاست ماشاءالله شمسالواعظین در دفتر این انجمن برگزار شد و هیاتمدیره و بازرسان انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران انتخاب شدند.
بر این اساس و با رایِ اعضا، از مجموعِ ۱۷۷ رایِ ماخوذه از ۲۰۷ نفرِ حاضر در مجمعِ عمومی؛
مینا شهنی با ۱۲۱ رای، محمد (آرمین) منتظری ۹۹ ، نغمه دانش آشتیانی ۹۷، امیرعباس نخعی ۸۴، مجید صیادی ۸۱، اکبر منتجبی ۷۹ و امین شول سیرجانی با ۷۳ رای به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره و مرتضی کاردر ۷۰ ، قادر باستانی ۶۸ و شهرام شریف ۶۶ رای به عنوان اعضای علیالبدل هیات مدیره انتخاب شدند.
همچنین فرزام شیرزادی با ۸۳ و احسان قلمچی با ۶۷ رای به عنوان بازرسان اصلی و حامد شفیعی با ۶۳ رای به عنوان بازرس علیالبدل انتخاب شدند. هنوز گزارشی از سوی هیات مدیره و بازرسان انجمن در خصوص وضعیت فعالیت آن منتشر نشده اما کانال انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران اعلام کرده این گزارشها در مجمع قرائت شده و به تصویب اعضاء رسیده است.
حرف و حدیثها پیرامون انتخابات انجمن صنفی!
یک سال از برگزاری آخرین مجمع عمومی انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران که به دلیل به حدنصاب نرسیدن در نوبت اول به نوبت دوم کشیده شد، میگذرد. انتخاباتی که حرف و حدیثهای زیادی به دنبال داشت. برخی از منتخبین آن از جمله “رئیس انجمن” از سوی نهادهای امنیتی به دلایل نامعلومی رد صلاحیت شدند، کاندیداتوری و انتخاب تعدادی از اعضا منجر به تعمیق اختلافات درونی شد و از همه مهمتر؛ مجوز سراسری شدن انجمن تهران که از اهداف اصلی برگزارکنندگان مجمع بود، صادر نشد.
انتخابات امروز مجمع عمومی انجمن صنفی روزنامهنگاران در حالی برگزار شد که به باور برخی از فعالان صنفی، وضعیت فعالیت این انجمن، میزان استقلال و نمایندگی آن نسبت به جامعه روزنامهنگاران در هالهای از ابهام قرار دارد. “لیلی فرهادپور” روزنامهنگار و بازرس اسبق انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران در کانال تلگرامی خود با انتقاد از روند برگزاری این دور از انتخابات در ارتباط با صلاحیت برگزارکنندگان مینویسد: نزدیک به دوسال از اعتبار قانونی هیاتمدیره قبلی و برگزارکننده فعلی این مجمع میگذرد. در این مدت این هیاتمدیره با دوپینگ وزارت کار، اول به بهانه کرونا (به طور رسمی) و بعد به بهانههای ناگفته (به صورت غیررسمی) با دستور از بالا آمده اعتبار تمام شده خود را تمدید نموده است.
او در گزارشی که خرداد ۱۴۰۰ به عنوان بازرس انجمن تهیه کرده بود به برخی تخلفات هیات مدیره قبلی در زمینه انتصاب اعضاء، ارتباط هیات مدیره قبلی با وزارت کار و نحوه عملکرد سازمانی و سطح نمایندگی انجمن نسبت به مطالبات روزنامهنگاران پرداخته بود. این گزارش به برخی گفت وگوها در شبکههای اجتماعی
از جمله در کلابهاوس انجامید، اما واکنش رسمی از سوی انجمن در پی نداشت.
مشارکت مطلوب و ضرورت تدوین استراتژی
با استناد به گزارش انجمن در کانال تلگرامی آن، انتخابات مجمع عمومی انجمن صنفی روزنامهنگاران در همان دور اول و با مشارکت تقریبی نیمی از اعضای آن برگزار شد. بنابراین میتوان اینطور برآورد کرد که با توجه به آخرین آمار شنیده شده از تعداد اعضای انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران(یعنی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر)، سطح مشارکت اعضا در فرآیند انتخابات در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار دارد. با این حال همواره در سالهای اخیر شیوه فعالیت و اداره این انجمن، سطح نمایندگی آن، تعامل انجمن با وزارت کار و نهادهای حاکمیتی چون شهرداری و مواضع آن در ارتباط با مطالبات روزنامهنگاران، مورد انتقاد گروهی از روزنامهنگاران قرار گرفته است. گرچه در گزارش کوتاه کانال تلگرامی انجمن عنوان شده که کاندیداها در جریان برگزاری انتخابات اخیر به بیان دیدگاهها و برنامههای خود پرداختهاند، اما هنوز مشخص نیست محور برنامههای هیات مدیره منتخب انجمن صنفی روزنامهنگاران چیست و این انجمن چه استراتژی برای تداوم مسیر، غلبه بر چالشها و جلب حمایت حداکثری جامعه روزنامهنگاران دارد.