تجمع صنفی معلمان در سراسر کشور برگزار شد

به گزارش داوطلب؛ امروز پنجشنبه ۱۱ آذرماه ۱۴۰۰؛ با فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، صدها معلم در شهرهای مختلف ایران برای چندمین بار در طول سه ماهه اخیر در اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه بندی معلمان و همسان نشدن حقوق بازنشستگان فرهنگی تجمع صنفی برپا کردند. این تجمعات با همراهی معلمان شاغل و بازنشسته در شهرهای شیراز، رشت، قم، خرم‌آباد، کرمانشاه، نورآباد ممسنی، بوکان، شیروان، تبریز، یزد، جایزان خوزستان، سنندج، ایذه، سقز، اردبیل، شاهرود،کرمان،پلدختر، قزوین و برخی دیگر از شهرهای کشور در مقابل ادارات آموزش و پرروش و در تهران در مقابل مجلس برگزار شد. مشارکت معلمان در شیراز و قم بیشتر از سایر نقاط کشور بود و تصاویر منتشر شده از تجمع تهران نیز نشان می‌دهد در مقایسه با تجمعات چند ماهه اخیر، جمعیت بیشتری از معلمان به اعتراضات صنفی پیوسته‌اند. بازنشستگان و معلمان زن همچنان حضور فعال‌تری در این تجمعات دارند و در برخی نقاط، زنان به همراه فرزندانشان در تجمعات حضور پیدا کرده بودند. فعالان صنفی معلمان در روزهای گذشته از معلمان خواسته بودند که تجمع روز ۱۱ آذر را پرشورتر از همیشه برگزار کنند و نگران هزینه‌های آن نباشند، چرا که شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان مسئولیت آن را پذیرفته است.

تجمع صنفی معلمان در سراسر کشور برگزار شد

قطعنامه پایانی تجمع سراسری فرهنگیان

تجمع امروز معلمان با خواندن یک قطعنامه از سوی فعالان صنفی به پایان رسید. در این قطعنامه که توسط شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان صادر شده، ؛ مدیریت ناکارآمد و غیرپاسخگو به عنوان عامل اصلی مشکلات کشور و بحران معیشتی معرفی شده است. در ادامه قطعنامه نیز ضمن اشاره به بحران آب، تخریب محیط زیست و تحمیل فقر بر اقشار مختلف مردم، تلاش شده پیوندی بین مطالبات معلمان با مطالبات سایر گروههای اجتماعی برقرار شود. در بخش‌هایی از این قطعنامه می‌خوانیم: « با افسوس بسیار باید گفت : مردم ایران امروز به بهای لقمه‌ای نان گروگان حاکمان بی‌تدبیرند. بیش از ۱۴ سال است که فرهنگیان شاغل و بازنشسته ، به امید اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و گشایشی در زندگی خود روزگار می‌گذرانند، اما هرروز بیش از پیش امیدشان به ناامیدی می‌گراید و اینک بعد از ماهها تبلیغات دروغین در مورد بهبود معیشت معلمان ، شاهد آن هستیم که طرح رتبه‌بندی ‌شاغلان(هشتاددرصدحقوق‌ هیات‌علمی) و همسان‌سازی‌ بازنشستگان (مبتنی‌ بر قانون مدیریت خدمات کشوری ) توسط دولت و مجلس سلاخی می‌شود.»

در ادامه این قطعنامه با اشاره به تجمعات صنفی برگزار شده توسط معلمان آمده است: « با افسوس فراوان باید گفت آنان که قوانین را وضع کرده‌اند، امروز بزرگترین قانون شکنان هستند. در تازه ترین واکنش به این قانون‌شکنی‌ها و ابر بحران‌هایی که کشور را به سمت ویرانی می‌کشد، روز نهم آذر ماه جمعی کثیری از فرهنگیان کشور در استان‌های مختلف از جمله قم ، خوزستان ، فارس ، کهگیلویه و بویراحمد، قزوین و دیگر شهرها به طور خودجوش پا به میدان نهادند و کلاس‌های درس را تعطیل کردند و نشان دادند که در برابر این همه ستم سکوت نخواهند کرد.»

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در ادامه این قطعنامه ضمن حمایت از اعتراضات صنفی بدنه‌ی معلمان، به دولت و مجلس هشدار داده، «تا زمانی که قانون مدیریت خدمات کشوری ، بویژه نظام همسان سازی حقوق بازنشستگان و طرح رتبه بندی شاغلین به اجرا درنیاید، در روزهای آینده همچنان اعتراضات را به اشکال گوناگون از جمله تحصن، تجمع، راهپیمایی، تعطیلی کلاس‌ها و سایر اشکال قانونی اعتراض در سراسر کشور تا رسیدن به خواسته های قانونی، ادامه خواهد داد.»

روند پیگیری مطالبات معلمان

اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان و افزایش حقوق معادل ۸۰ درصد هیات علمی دانشگاه و همسان سازی حقوق بازنشستگان بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری دو مطالبه اصلی فعالان صنفی معلمان است. «یوسف نوری» وزیر تازه آموزش و پرورش که یک هفته پیش از مجلس رای اعتماد گرفت؛ درباره اجرای لایحه رتبه بندی معلمان که مطالبه اصلی جامعه فرهنگیان در این روزها است، گفته: این لایحه نیز در دستور کار مجلس قرار دارد و به محض ابلاغ برای اجرا، آن را عملیاتی خواهیم کرد. با این حال معلمان معترض می‌گویند؛ این وعده‌ها توخالی است و کسری بودجه دولت مانع از اجرای کامل طرح رتبه‌بندی و فوق‌العاده ویژه به طور کامل خواهد شد و دولت می‌خواهد با افزایش حداقلی دستمزد معلمان و اجرای ناقص طرح، صدای اعتراضات را خاموش کنند. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان که متشکل از کانون‌های صنفی معلمان است، منتقد جدی عملکرد دولت و مجلس در ارتباط با شیوه پاسخگویی به مطالبات معلمان است. برگزاری تجمع اعتراضی، تحصن در مدارس و فعالیت گسترده در شبکه‌های اجتماعی برای گفتگو و اطلاع‌رسانی پیرامون مطالبات معلمان ، از جمله اقدامات این تشکل صنفی در سالها و ماههای اخیر بوده است. با اینحال همچنان این تشکل صنفی نتوانسته در مذاکره و لابی با دولت و مجلس برای به نتیجه رسیدن مطالبات معلمان موفق عمل کند.

اینجا را هم نگاه کنید

چرا فقط برخی از شهرها کانون اعتراضات کارگری هستند؟

تارنمای داوطلب: بازنشستگان هر هفته در شوش و اهواز تجمع می‌کنند. گستردگی اعتراضات معلمان و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.