پیشنهاد «خرید خدمت»: تاکتیک آموزش و پرورش برای شکست تحصن کارنامه‌سبزها

با گذشت نزدیک به ۱۵ روز از تجمع و تحصن شبانه‌روزی کارنامه‌سبزها در مقابل سازمان آموزش و پرورش در تهران، همچنان رسیدگی به وضعیت این گروه از معلمان در هاله‌ای از ابهام است.

به گزارش داوطلب؛ کارنامه سبزها که از سیزدهم شهریور ماه برای چندمین بار در سال جاری در اعتراض به عدم استخدام خود توسط آموزش و پرورش، در مقابل درب اصلی این سازمان در تهران تحصن شبانه‌روزی برپا کرده‌اند، نفرات اول تا سوم پذیرفته شده آزمون استخدامی ماده ۲۸ هستند که گفته می‌شود آموزش و پرورش با وجود کمبود نیروی شدید، از جذب آن‌ها سرباز زده و همچنان از نیروهای بازنشسته استفاده می کند. بر اساس ماده ۲۸ قانون استخدامی، تمامی کسانی که نمره علمی لازم را در آزمون استخدامی کسب می‌کنند و دعوت به مصاحبه تخصصی می‌شوند، کارنامه سبز نامیده می‌شوند. اعتراضات این گروه از متقاضیان استخدام در آموزش و پرورش در حالی دامنه‌دار شد که موضوع کمبود آموزگار در این وزارتخانه جدی است و در حالیکه اعلام شده در سال ۱۴۰۰ تعدادی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیرو بازنشسته خواهند شد، این سازمان در مقابل جذب کارنامه سبزها مقاومت می‌کند. از طرفی به نظر می‌رسد طولانی شدن این اعتراضات باعث شده که این سازمان تلاش می‌کند با پیشنهاد قراردادهای خرید خدمت، در میان معترضین شکاف ایجاد کند.

مروری بر پیامهای رد و بدل شده میان معلمان کارنامه سبز در تلگرام نشان می‌دهد، برخی از این معلمان که از شهرهای مختلف کشور – گاه به همراه فرزندان خود در تجمعات شبانه‌روزی شرکت کرده‌اند- قصد دارند برای اتمام بلاتکلیفی ماههای گذشته خود این پیشنهاد را بپذیرند و به عنوان نیروی خرید خدمت جذب آموزش و پرورش شوند. گروهی دیگر از آنها اما با اشاره به مشکلات نیروهای خرید خدمت می‌گویند؛ سوابق و تجربیات سالیان اخیر نشان می‌دهد که این شیوه از قرارداد، هیچ تعهدی برای سازمان ایجاد نمی‌کند تا این نیروها را استخدام کند. به گفته آنها، آموزش و پرورش با نیروهای خرید خدمت مثل نیروی مازاد برخورد می‌کند. به این ترتیب که هر زمان که به نیرو نیاز داشته باشند از خرید خدمتی‌ها استفاده می‌کنند و هر زمانی که نیازی نداشته باشند، قطع همکاری می‌کنند.

این گروه از معترضین با اشاره به اینکه با وجود استثمار زیاد نیروهای خرید خدمت، حقوق‌ها و بیمه‌های عقب افتاده از مشکلات این شیوه از قرارداد است می‌گویند؛ پیشنهاد خرید خدمت از سوی آموزش و پرورش تنها برای شکستن تحصن مطرح شده است و اگر کسی به این شیوه از قرارداد راضی شود، باید قید استخدام را بزند!

تجمع صنفی و اعتراضی کارنامه‌سبزها در حالی در هفته‌های اخیر به صورت متوالی ادامه داشته که به نظر می‌رسد هیچکدام از نهادهای صنفی و تشکیلاتی معلمان، وظیفه سازماندهی این تجمعات را بر عهده ندارند. این در حالیست که چندی پیش و در جریان در یک نشست میان فعالان صنفی و کارگری در کلاب هاوس، محمود بهشتی لنگرودی نائب رئیس کانون صنفی معلمان تهران با اشاره به اعتراضات کارنامه سبزها گفت؛ با وجود اینکه کانون صنفی تهران به رهبران این تجمعات پیشنهاد داده تا از طریق کانون‌ها و انجمن‌های صنفی پیگیر مطالبات خود باشند، اما آنها ضمن رد این پیشنهاد عنوان کرده‌اند که “پیگیری مطالبات صنفی از طریق کانون‌ها، هزینه‌زاست و منجر به بروز مشکلات امنیتی برای آنها می‌شود.”

سلطه نگرش پادگانی و سرکوب سیستماتیک تشکل‌های صنفی از سوی حاکمیت در دهه‌های اخیر منجر به پرونده‌سازی، بازداشت و صدور احکام طویل‌المدت برای فعالان صنفی و افزایش هزینه‌های فعالیت صنفی و تشکیلاتی شده است. از طرفی وجود طیف‌های مختلفی از معلمان اعم از رسمی، حق‌التدریس، خرید خدمت، نهضتی، پیش‌دبستانی، غیرانتفاعی، کارنامه سبز و غیره و فرسودگی ساختار تشکیلاتی نهادهای صنفی از دیگرعواملی است که منجر به کمرنگ شدن رابطه بین کانون‌ها و نهادهای صنفی معلمان با بخش بزرگی از بدنه شده است.

 

اینجا را هم نگاه کنید

چرا فقط برخی از شهرها کانون اعتراضات کارگری هستند؟

تارنمای داوطلب: بازنشستگان هر هفته در شوش و اهواز تجمع می‌کنند. گستردگی اعتراضات معلمان و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.