“یکشنبه‌های اعتراض” و تجمع بازنشستگان!

به گزارش داوطلب؛ امروز یکشنبه ۲۴ بهمن ماه، بازنشستگان تامین اجتماعی در برخی شهرهای کشور، تجمعات اعتراضی برپا کردند. این تجمعات پراکنده، در پی صدور فراخوانی منتسب به ۳۱ گروه بازنشستگی ( از هویت تشکیلاتی این گروهها اطلاعی در دست نیست) که از چند روز پیش در رسانه‌های مجازی منتشر شده بود، برگزار شد.
با این حال، خبرها و تصاویری که تا این لحظه از روند برگزاری این تجمعات در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، نشان می‌دهد که استقبال چندانی از فراخوان اخیر صورت نگرفته و تعداد محدودی از بازنشستگان در برخی از شهرها از جمله تهران، رشت، اراک، شوشتر، کرمانشاه، اهواز، خرم‌آباد و سنندج در اعتراض به بی‌توجهی دولت و مجلس نسبت به همسان‌سازی حقوق مستمری بگیران و وضعیت معیشتی خود، تجمع اعتراضی برپا کرده‌اند.

"یکشنبه‌های اعتراض" و تجمع بازنشستگان!

معترضین چه کسانی هستند و اعتراضات چگونه شکل گرفت

با وجود اینکه اعتراضات بازنشستگان در دو ساله اخیر شدت گرفته اما مروری بر خبرها و گزارشهای منتشر شده نشان می‌دهد که سابقه این اعتراضات و تقاضا برای همسان‌سازی مستمری به بیش از یک دهه می‌رسد. با اجرای  همسان‌سازی مستمری بازنشستگان کشوری و لشکری، فاصله معناداری بین مستمری بازنشستگان کشوری و لشکری و بازنشستگان تامین اجتماعی به وجود آمد و از همان زمان بود که کاهش فاصله مستمری‌های دریافتی با سایر گروه‌های بازنشستگان، به یکی از جدی‌ترین مطالبات مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تبدیل شد.
تورم افسارگسیخته، سختی تامین معاش روزمره برای خانوارهای کارگری و در دو ساله اخیر شیوع کووید ۱۹ و تشدید بحران‌های اقتصادی بر شکاف درآمدی به وجود آمده افزود و باعث گسترش تجمعات اعتراضی بازنشستگان شد.  این اعتراضات از در ماه‌های پایانی پاییز و زمستان ۹۹ به اوج خود رسید و تا به امروز به تناوب ادامه دارد.
معترضان، عمدتا در روزهای یکشنبه و در مقابل ادارات سازمان تامین اجتماعی تجمع اعتراضی برپامی‌کنند. این جنبش هیچ رهبری رسمی ندارد و از ابتدا توسط گروههای رسانه‌های اجتماعی سازماندهی شد.

معترضان چه می‌خواهند؟

در ابتدا مهمترین خواسته بازنشستگان معترض، متناسب‌سازی مستمری از طریق تخصیص بودجه مناسب برای به حداقل رساندن شکاف مستمری بین بازنشستگان تامین اجتماعی و سایر صندوق‌های بیمه‌ای بود. به تدریج و در پی تعلل دولت و مجلس در اجرای این درخواست‌ها، اعتراضات گسترده شد و مطالبات دیگری از جمله پرداخت عیدی دوبرابر حقوق، تعیین حقوق بر مبنای هزینه‌های واقعی خانوار و افزایش آن متناسب با نرخ تورم واقعی، بیمه جامع و کارآمد مطابق با ماده ۵۴ قانون تامین اجتماعی، پرداخت بدهی ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق تامین اجتماعی، آزادی بازنشستگانی که در جریان اعتراضات بازداشت شده‌اند هم به مطالبات اضافه شد. معترضان می‌گویند؛ حاکمیت طی چهار دهه، سفره بازنشستگان را روز به‌روز کوچک‌ و کوچکتر کرده و گرانی و تورم سرسام‌آور را به زندگی آنان تحمیل کرده است. گفتنی است، این اعتراضات هیچ رهبری رسمی ندارد و از ابتدا توسط گروههای رسانه‌های اجتماعی سازماندهی شده است.

اینجا را هم نگاه کنید

بیش از ۳۳۰ تجمع در شش ماه اول سال بازنشستگان از خیابان چه می‌خواهند؟!

بیش از ۳۳۰ تجمع در شش ماه اول سال: بازنشستگان از خیابان چه می‌خواهند؟!

تارنمای داوطلب: مروری بر اخبار منتشر شده از اعتراضات کارگری شش ماه گذشته در ایران …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.