تاب آور ِی سازمان مدنی – صنفی، توانایی واکنش مؤثر نسبت به تغییرات و سازگار شدن موفقیت آمیز با شرایط جدید و پیشبینی نشده و در عین حال پایبند ماندن به مأموریت اصلی میباشد.
آن دسته از سازمانهای مدنی – صنفی که برای ایجاد تاب آوری سازمانی طراحی و سازماندهی شده اند، در پیشبینی و سازگار شدن با آشفتگی ها، عدم قطعیت ها و تغییرات قابل توجهی که َرویه ای ثابت در دنیای ما هستند، عملکرد بهتری دارند. هیچ دستورالعمل بخصوصی برای تابآوری وجود ندارد. و زمینه ( (Contextدر آن اهمیت بسیار زیادی داشته و سازگار شدن با آشفتگی ها و عدم قطعیت ها هرگز یک مسیر خطی نخواهد بود.
تاب آوری روشی برای چگونه بودن است، و نه یک مقصد نهایی. این حقیقتی است که بسیاری از سازمانهای مدنی – صنفی آن را خوب میدانند. با این حال این مسئله ای است که کنشگران مدنی – صنفی چندان راحت به آن اذعان نداشته و حتی موضوعی است که کمتر برای بحث آزاد میان کنشگران و سازمانهای مدنی – صنفی به آن پرداخته میشود.
این راهنمای تاب آوری برای کمک به کنشگران و سازمانهای مدنی – صنفی طراحی شده تا در گفتگویی منصفانه درباره محیطهای پیچیده و آشفته ای که سازمانهای مدنی – صنفی در آن عمل میکنند شرکت کرده و درباره نقاط قوت و ضعف سازمانی و همچنین حوزه هایی که میتوانند مورد بازنگری قرار گیرند یا توسعه یابند، تأمل و اندیشه کنند.
این راهنما میتواند به عنوان ابزاری برای کنشگران مدنی، اندیشیدن راه های جدیدی را در رابطه با مکان، زمان و نحوه عمل در شرایط محیطی پر مخاطره مورد استفاده قرار گیرد.
برای دانلود متن این راهنمای آموزشی اینجا کلیک کنید