به گزارش داوطلب: انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران در خبری اعلام کرده که ️وزارت کار نتایج انتخابات مجمع عمومی این انجمن را که دوم شهریور ماه امسال برگزار شده بود، تایید نکرده است و سوم آذرماه بار دیگر مجمع عمومی برگزار خواهد شد.
بر اساس این گزارش؛ مجمع عمومی انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران براساس شکایت دو عضو انجمن که کاندیدای هیات مدیره و بازرسی این دوره بودند و رای نیاوردند، تایید نشد.
در اطلاعیه انجمن صنفی آمده است: “وزارت کار با استناد به تبصره ۵ ماده ۱۰ اساسنامه انجمن که اعلام میدارد وکیل و موکل باید حداقل یک هفته قبل از برگزاری مجمع عمومی توامان به حضور در دفتر انجمن صنفی، وکالت نامه را تحویل دبیرخانه انجمن بدهند، مجمع عمومی انجمن را تایید نکرد. مجمع عمومی انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران دوم شهریور امسال در نوبت اول به حد نصاب رسید و هیات مدیره و بازرسان جدید با رای اعضا انتخاب شدند. متاسفانه با شکایت حمید اسلامی راد، نامزد هیات مدیره و حجت اله بیرامی، نامزد بازرسی این دوره، مجمع عمومی به دلیل رعایت نشدن این تبصره مورد تایید قرار نگرفت.”
در ادامه اطلاعیه انجمن به نکته مهمی اشاره شده که البته در گزارش جلسه یک هفته گذشته هیات مدیره جدید انجمن نیز به آن پرداخته شده بود: ” در همه دورههای قبلی، انتخابات هیات مدیره و بازرسی انجمن به همین شکل برگزار میشد و اعضا در همان روز، وکالتنامه همکارانشان را در مجمع ارائه میدادند. جالب این که یکی از این دو نفر در نشست پیش در اخذ این گونه وکالت نامهها فعال بود و میدانست که این روال انجمن است و هیچگاه هم کسی متعرض آن نشده بود. در حالی که همه میدانستند اساسنامه چنین است. شاکی دیگر نیز در همین انتخابات از این نوع وکالتها را ارائه داد. به همین دلیل و براساس اعلام وزارت کار در دورههای قبل چون اعضا معترض نبودند، وزارت کار مجمع عمومی را تایید میکرد.
حمید اسلامی راد کمترین رای را در هیات مدیره داشت و رای حجت اله بیرامی نیز بسیار کمتر از منتخبین دیگر بازرسی بود. این دو نفر شکایتهای بیشماری را طی چهار نامه جداگانه از انجمن مطرح کرده بودند که همه آنها رد شد، و صرفا همراه داشتن وکالتنامه در روز رای گیری توسط اعضا، برخلاف اساسنامه انجمن تشخیص داده شد.”
در اطلاعیه انجمن به این نکته نیز اشاره شده که “اعضای انجمن با مشارکت جمعی و مسئولیت بالا موفق شدند حد نصاب لازم برای برگزاری مجمع در همان نوبت اول را به دست بیاورند که متاسفانه این تلاش و مشارکت با این شکایت از دست رفت، و انتظار میرود که با مشارکت موثرتر در نشستهای بعدی جبران شود. این درحالی است که این اقدام آنان در پی ظرفیتسازی برای تعطیلی و انحلال انجمن است.”
در این اطلاعیه به تلاشهای فراوانی که برای اخلال در روند برگزاری مجمع و منصرف کردن اعضا برای حضور در انتخابات صورت گرفته نیز اشاره شده و اضافه شده : ” تماس با اعضای انجمن برای این که از حضور در مجمع منصرف شوند، تماس با برخی از اعضای هیات مدیره جدید و درخواستشان برای استعفا، پیام فرستادن برای نامزدها که از حضور در مجمع صرف نظر کنند و مواردی از این دست از طرف اعضا به انجمن گزارش شده است. این دو موضوع بی ارتباط با هم نیست.”
انجمن تاکید کرده که در گزارش مفصلی به جزئیات این شکایت و فعالیتهایی که علیه انجمن صورت گرفته، خواهد پرداخت.
اطلاعیه تکرار برگزاری مجمع عمومی روزنامهنگاران تهران در حالی منتشر میشود که چند روز پیش هیات مدیره جدید این انجمن در بیانیهای سناریوسازی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشور علیه روزنامهنگاران بازداشت شده در اعتراضات اجتماعی اخیر را محکوم کرده و خواستار توقف سرکوب رسانه و روزنامهنگاران شده است.
اعلام ابطال انتخابات مجمع عمومی در نتیجه بررسی شکایت دو کاندیدای این انتخابات توسط وزارت کار، با توجه به روندی که انجمن در اطلاعیه خود به آن استناد کرده؛ به گمانهزنیها در خصوص احتمال کلید خوردن پروژه انسداد فعالیت صنفی و تشکیلاتی روزنامهنگاران دامن میزند.