به گزارش داوطلب؛ همزمان با اولین روز از آغاز سال تحصیلی در ایران، صدها معلم در شهرهای مختلف کشور در اعتراض به اجرا نشدن طرح رتبهبندی، دستمزدهای پایین، عدم همسانسازی حقوق بازنشستگان فرهنگی و افزایش مشکلات صنفی و معیشتی در مقابل ادارههای آموزش و پرورش تجمع کردند. شهرهای قم، همدان، کرمانشاه، مشهد، ساری، آبادان، قزوین، سنندج، خرمآباد ، دیواندره، اراک، یزد، کرج و چند شهر دیگر شاهد برگزاری این تجمعات صنفی بودند. با وجود آنکه حضور همزمان معلمان شاغل و بازنشسته در کنار یکدیگر از تفاوتهای محسوس این دور از اعتراضات است، اما همچنان تعداد معلمان معترض شرکتکننده در تجمعات صنفی، بسیار کمتراز تعداد کل معلمان شاغل و بازنشسته کشور است.
تجمعات پراکنده معلمان در اولین روز مهرماه در حالی برگزار شد که شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در فراخوانی از معلمان خواسته تا روز شنبه سوم مهرماه در سراسر کشور در مقابل ادارات آموزش و پرورش و در تهران در مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع اعتراضی برپا کنند. رتبهبندی شاغلان معادل 80 درصد حقوق هیات علمی و همسانسازی حقوق بازنشستگان از جمله مطالبات صنفی معلمان است.
در حالیکه به نظر میرسد کانونها و تشکلهای صنفی معلمان همچنان به صورت مستقیم وظیفه سازماندهی تجمعات را بر عهده ندارند و دنبالهروی حرکتهای خودجوش بدنه معلمان شدهاند؛ گروهی از اعضای کانون صنفی معلمان تهران روز چهارشنبه در یک برنامه زنده اینستاگرامی به پرسشهای مختلفی در خصوص دلایل برگزاری تجمعات اخیر معلمان پاسخ دادند. آنها ضمن بیان این نکته که معلمان قصد دارند تا به نتیجه رسیدن مطالبات به اعتراضات خود ادامه دهند، گفتند: عدم پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال 99 و اجرا نشدن طرح رتبهبندی از دلایل اصلی اعتراضات معلمان است. آنها در عین حال خاطر نشان کردند که علاوه بر مطالباتی که معلمان رسمی و بازنشستگان دارند، کارنامهسبزها و خرید خدمتی ها از جمله معلمان غیررسمی هستند که با وجود اعتراضات و تجمعات صنفی طولانی مدت همچنان به نتیجه مطلوب نرسیدهاند. فعالان صنفی معلمان در این لایو اینستاگرامی تاکید کردند که دولتها در یک دهه اخیر با هدف ارزانسازی نیروی کار از استخدام نیروی رسمی سر باز میزنند و با اجرای طرحهایی چون خرید خدمات، به بیثباتی نیروی کار ادامه میدهند.
عدم انجام واکسیناسیون به موقع به عنوان مانعی برای برگزاری کلاسهای درس به صورت حضوری و بحث آموزش مجازی و چالشهای پیرامون شبکه شاد از موارد دیگری بود که به گفته فعالان صنفی با گذشت دو سال، همچنان به قوت خود باقیست.
در بخش دیگری از این برنامه زنده اینستاگرامی فعالان صنفی معلمان بازنشسته نیز به بیان مطالبات خود پرداختند. از جمله اینکه با وجود یک دهه اعتراض به عدم اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری در خصوص همسانسازی حقوق ، هنوز به نتیجه مطلوب نرسیدهاند. تجمع و تحصن در برابر نهادهای مختلف اجرایی و قانونگذاری و نامهنگاری با مسئولین از جمله اقدامات این گروه از معلمان بوده است. آنها میگویند مطالبات ما در گرو اجرای ماده 64 قانون مدیریت خدمات کشوری است که به صراحت اعلام کرده که هرگونه افزایشی که به شاغلان تعلق بگیرد، باید به بازنشستگان هم تسری پیدا کند.
آنها میگویند با وجود تشکیل گروههای مجازی برای طرح و پیگیری مطالبات معلمان، دولت در سالهای گذشته تلاش کرده با ایجاد شکاف میان فعالان صنفی ، با تشکیل کارگروههایی که نماینده واقعی این گروهها نیستند، متناسبسازی را جایگزین همسانسازی کنند و پیگیری مطالبات قانونی بازنشستگان فرهنگی را به تعویق بیاندازند.