اعتراضات پرستاران در سه شهر کشور شدت گرفت: شمارش معکوس پرستاران برای اجرای وعده‌های دولت

تارنمای داوطلب: خبرهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی حاکی از آن است که پس از گذشت حدود دو ماه از اعتراضات گسترده پرستاران در شهرهای مختلف کشور، همزمان با نزدیک شدن به روز پرستار و وعده دولت مبنی بر پرداخت کلیه مطالبات پرستاران؛ موج تازه‌ای از تجمعات اعتراضی در حال شکل‌گیری است.

بنابر اطلاعات بدست آمده از روز شنبه ۱۲ آبان ماه، پرستاران و پرسنل اورژانس شهرهای یزد، شیراز، فسا و مشهد در اعتراض به تداوم مشکلات جامعه پرستاری و عدم تحقق وعده‌های دولت تجمعات و راهپیمایی‌هایی را در مراکز بیمارستانی، دانشگاههای علوم پزشکی و حتی در مقابل استانداری مشهد برگزار کردند که این اعتراضات روز یکشنبه نیز ادامه پیدا کرده است.

اعتراض این گروهها به عدم پرداخت کامل تعرفه خدمات پرستاری و تأخیر در پرداخت اضافه کاری‌هاست که بر اساس وعده دولت قرار است تا روز پرستار پرداخت شود.

واکنش دولت به التهاب جامعه پرستاری

همزمان با روی کار آمدن دولت چهاردهم در میانه تابستان، اعتراضات پرستاران به شکل بی‌سابقه‌ای در بیش از ۵۰ بیمارستان کشور برگزار شد. علاوه بر مطالبات مزدی، کمبود نیرو و اضافه‌کاری اجباری در زمره مهمترین دلایل اعتراضات جامعه پرستاری کشور بود.

در جریان این اعتراضات که به اعتصاب، تحصن و در نهایت توبیخ و حتی بازداشت چند پرستار معترض کشیده شد، دولت وعده داد تا مطالبات پرستاران را تا روز پرستار یعنی ۱۷ آبان پرداخت کند و به این ترتیب با کمک دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی، آتش اعتراضات را برای مدتی خاموش کرد.

حالا و بنابر گزارش‌ها و برخی ادعاهای مطرح شده در رسانه‌ها، وزارت بهداشت دولت پزشکیان از همان روزهای نخست پس از فروکش کردن اعتراضات روند پرداخت بخشی از مطالبات پرستاران را آغاز کرده است.

در همین رابطه احمد نجاتیان رئیس کل سازمان نظام پرستاری در یک نشست خبری که روز یکشنبه ۱۳ آبان برگزار شد، گفت: در حال حاضر به دلیل مشکلات موجود، با کمبود پرستار و خروج آنها از بیمارستان ها مواجه هستیم که جلوگیری از این اقدام نیازمند عزم ملی است.

او با اشاره به اینکه موضوع مهاجرت پرستاران باید در راس امور کشور قرار گیرد، به جلساتی که با حضور وزیر بهداشت و نیروهای امنیتی برگزار شده اشاره کرد و گفته: در بخش پایین بودن حقوق و دستمزد پرستاران قول دادند تا روز پرستار افزایش مبلغ اضافه کار و مشکل استخدام آنها انجام شود.

نجاتیان ادامه داد: وزارت بهداشت در این زمینه تلاش های زیادی کرد ولی هنوز بطور قطع و یقین اعلام نشده، منتظریم روز پرستار رئیس جمهور خبر خوش را بدهند.

به گفته او، بخشی از معوقات پرستاران توسط سازمان بیمه سلامت پرداخت شده است ولی کافی نبوده و امیدواریم مشکلات این نیروی کارآمد با درایت وزیر بهداشت و رئیس جمهور که از بدنه جامعه سلامت هستند، برطرف شود.

رئیس کل نظام پرستاری کشور یکی از مهمترین چالش‌های سیستم درمان کشور را افزایش مهاجرت پرستاران به خارج از کشور ارزیابی کرده و گفته است که در سال گذشته، حدود ۲ هزار پرستار درخواست رسمی برای مهاجرت داده‌اند و البته آمار غیر رسمی بیش از این رقم است.

او ضمن بیان این مطلب که باید افزایش اضافه کار پرستاران از منابع عمومی کشور اختصاص یابد، تاکید کرده: دولت موظف است این منابع را تامین کند و سه برابر افزایش یابد زیرا الان نظام سلامت نتوانسته نیرو استخدام کند و با اضافه کار می‌خواهد جبران نیرو کند در حالی که پرستاران حاضر به ماندن ساعت های اضافی نیستند. وعده افزایش مبلغ اضافه‌کاری به ۸۰ تا ۱۰۰ هزارتومان از دیگر وعده‌های نجاتیان در آستانه روز پرستار است.

با این حال از سرگیری مجدد اعتراضات پرستاران در شهرهایی که کانون اعتراضات چند ماه گذشته بودند نشان می‌دهد وعده‌های دولت به طور کامل محقق نشده است.

به گزارش رسانه‌های ایران، اکنون به ازای هر ساعت اضافه کاری ۲۷ هزار تومان به پرستاران پرداخت می‌شود که مبلغ بسیار ناچیزی است و بسیاری از پرستاران عنوان می‌کنند که حتی اگر به جای ماندن در بیمارستان در تاکسی‌های اینترنتی کار کنند درآمد بیشتری خواهند داشت.

یکی از مهمترین مشکلات پرستاران این است که به دلیل کمبود نیرو، مرخصی‌های آنها لغو و اضافه کاری اجباری به آنها تحمیل می‌شود و پرستاران مجبور به اضافه کاری آن هم با این درآمدهای پایین هستند که این مسئله منجر به ترک خدمت یا مهاجرت جمع زیادی از اعضای جامعه پرستاری شده است.

اینجا را هم نگاه کنید

چرا فقط برخی از شهرها کانون اعتراضات کارگری هستند؟

تارنمای داوطلب: بازنشستگان هر هفته در شوش و اهواز تجمع می‌کنند. گستردگی اعتراضات معلمان و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.