تازه‌ترین گزارش‌ها از وضعیت فعالان صنفی معلمان در ایران: بیش از ۶۰ «پرونده باز» و آزادی ۱۰ فعال صنفی با «پابند»!

تارنمای داوطلب: کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، در روزهای اخیر لیستی از آخرین وضعیت فعالان صنفی معلمان که دارای محکومیت‌های قضایی و اداری هستند، منتشر کرده که نشان می‌دهد سرکوب کنشگری صنفی به شکل‌های مختلفی ادامه دارد. لیست‌های منتشر شده از سوی این کانال صنفی حاکی از آن است که در حال حاضر حدود ۱۳ فعال صنفی با احکام ۱ تا ۱۲ سال حبس در زندان‌ به سر می‌برند و ۱۰ تن دیگر از این معلمان در حالی که مدتی از محکومیت قضایی خود را در زندان گذرانده‌اند با پابند الکترونیک از زندان آزاد شده‌اند. این در حالیست که حدود ۶۰ معلم با پرونده‌های باز قضایی مواجه هستند و برای بیش از ۱۲۰ نفر از فعالان صنفی احکام اداری چون «حذف از رتبه‌بندی»،«انفصال از خدمت»،«تقلیل گروه»،«جریمه نقدی» و «کسر از حقوق» صادر شده است.

تداوم پروژه سرکوب فعالیت صنفی

سرکوب فعالیت‌های صنفی معلمان از سوی حکومت ایران، از حدود دو دهه پیش تا به امروز در جریان بوده است. اما دامنه و شدت این سرکوب‌ها در مقاطع زمانی مختلف با توجه به گستردگی کنش‌های صنفی و میزان اثرگذاری آنها بر افکار عمومی با نوساناتی همراه بوده است. آخرین موج سرکوب‌های حکومتی به بازداشت جمعی کثیری از کنشگران صنفی در بهار و پاییز ۱۴۰۱ برمی‌گردد. ابتدا و در جریان برگزاری تجمعاتی که به مناسبت روز جهانی کارگر و هفته معلم در بیش از ۲۰ شهر کشور در اعتراض به عدم اجرای «قانون رتبه‌بندی» برای شاغلان و عدم «همسان‌سازی» حقوق برای بازنشستگان براه افتاد بود، دهها فعال صنفی بازداشت شدند و در پی پرونده‌سازی‌های امنیتی و اتهاماتی چون تلاش برای کمک به پروژه «براندازی» از طریق ارتباط با فعالان اتحادیه‌ای فرانسوی با احکام قضایی و اداری مواجه شدند. کمی بعدتر و در پاییز ۱۴۰۱، در حالیکه جمعی از سرشناس‌ترین اعضای کانون‌های صنفی معلمان در زندان به سر می‌بردند، با شروع اعتراضات ضدحکومتی در ایران و همراهی تشکل‌های صنفی معلمان با این اعتراضات و همچنین تداوم کنش‌های مطالبه‌گرانه صنفی معلمان، مجددا دامنه سرکوب امنیتی علیه فعالان صنفی تشدید شد. در جریان همین سرکوب‌ها صدها معلم و فعال صنفی بازداشت و یا با پرونده‌های قضایی مواجه شدند و اعضای شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان گزارش دادند که حدود ۲۵۰ معلم تنها به دلیل مشارکت در فعالیت‌های صنفی از مزایای قانون رتبه‌بندی که با تلاش‌های تشکل‌های صنفی سرانجام به اجرا درآمده بود، حذف شده‌اند.

حالا و در شرایطی که بیش از ۱۰ ماه از آخرین فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در اعتراض به اوضاع نابسامان آموزش و پرورش می‌گذرد، همچنان نهادهای نظارتی و امنیتی کشور با تداوم حبس، تنبیه و تعلیق کنشگران صنفی، حلقه محاصره را تنگ‌تر می‌کنند تا نبض مطالبه‌گری جنبش صنفی معلمان از حرکت بیاستد. در چنین شرایطی کانال‌ها و صفحات فضای مجازی به عرصه‌ای برای مستندسازی روایات، وقایع و گزارش‌های آماری تبدیل شده که توسط کنشگران صنفی جمع‌آوری و منتشر می‌شوند. «علیه فراموشی» کلیدواژه‌ای است که کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان برای روایتگری و مستندسازی این وقایع در نظر گرفته است. گرچه جنبش صنفی معلمان در پی سرکوب‌های سیستماتیک در دوران رکود نسبی خود به سر می‌برد اما پست‌ها و گزارش‌هایی که با این کلیدواژه منتشر می‌شوند، نیازمند بروزرسانی و دیده‌بانی مستمر از سوی فعالان صنفی است تا به این شکل جریان پیوسته مطالبه‌گری متوقف نشود. با اجرای این استراتژی‌ها، تشکل‌های صنفی می‌توانند خستگی و فرسودگی ناشی از طرد و سرکوب را به میزان قابل توجهی کاهش دهند و اطمینان حاصل کنند که اطلاعات به آسانی برای همه اعضا در دسترس است. امری که در آینده منجر به سازماندهی آگاهانه‌تر، متعهدتر و مؤثرتر در جنبش صنفی معلمان خواهد شد.

در ادامه این گزارش لیستی که تاکنون از سوی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان گردآوری شده در فرمت اکسل منتشر و در دسترس مخاطبان قرار گرفته است. لیست‌ها به تفکیک شامل؛ اسامی معلمان زندانی، معلمانی که با پابند از زندان آزاد شده‌اند، معلمانی که با انفصال از خدمت، کسر از حقوق، تقلیل از گروه و جریمه نقدی مواجه شده‌اند، معلمان حذف شده از رتبه‌بندی و معلمان دارای پرونده‌های باز است. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان اعلام کرده که این لیست‌ها نیازمند بروزرسانی است. نکته قابل توجه در لیست‌های ارائه شده این است که برخی فعالان صنفی علاوه بر پرونده‌ها یا احکام قضایی به طور همزمان درگیر محکومیت‌ها و محرومیت‌های اداری نیز هستند. نکته‌ای که نشان دهنده تشدید محدودیت‌های سیستماتیک علیه جریان صنفی معلمان در سالها و ماههای اخیر است.

در اینجا لیست معلمان در فرمت اکسل را مشاهده کنید

اینجا را هم نگاه کنید

چرا فقط برخی از شهرها کانون اعتراضات کارگری هستند؟

تارنمای داوطلب: بازنشستگان هر هفته در شوش و اهواز تجمع می‌کنند. گستردگی اعتراضات معلمان و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.