ترویج و حمایتگری: چگونه میتوان رویای تغییر را به واقعیت تبدیل کرد!

– هر رویایی تو ذهن یک رویاپرداز شکل میگیرد.

– برای ایجاد تغییر هم باید رویاپردازی کرد.

– اما چگونه می توان رویای تغییر را به واقعیت تبدیل کرد؟!

****

– تجربه می‌گوید فقط وقتی جمع بزرگی از آدم‌ها، رویای مشترک داشته باشند می‌توانند به هدف جمعی خود یعنی تغییرِ شرایط دست پیدا کنند.

ترویج و حمایتگری به ما یاد می‌دهد چگونه رویاها را با همدیگر به اشتراک بگذاریم و در نهایت یک گروه بزرگ اجتماعی را برای تغییر، با خودمان همراه کنیم.

****

کنشگران کارگری می‌گویند که ترویج و حمایتگری دو ویژگی مهم دارد؛

-اول این که- ترویج و حمایتگری  یک فرآیند مسئله محور است یعنی با تمرکز بر یک خواسته مشترک گروهی  جامعه هدف را  با خود همراه می‌کند.

دوم این که- ترویج و حمایتگری یک رفتار ناگهانی نیست بلکه تحت تاثیر فشاری که از طریق سازماندهی کنش‌های اجتماعی ایجاد می‌کند، سیستم را تدریجا و پیگیرانه  از درون دگرگون و شرایط را به نفع مطالبات جمعی تغییر می‌دهد.

****

– اما برای موفقیت در ترویج و حمایتگری چه باید کرد؟

کنشگران موفق به فعالان کارگری توصیه می‌کنند که چهار اصل اساسی کنشگری را پیوسته در نظر بگیرند. با چهار اصل بنیادی زیر می‌تواندشواری‌ها را پیش‌بینی و در انرژی و منابع گروه برای رسیدن به مطالبه مشترک صرفه‌جویی کرد:

۱- محیط را بشناسید: ترویج و حمایتگری با سیاست و قدرت سر‌ و‌ کار دارد و تحلیل دقیق موضوع ، ارزیابی ظرفیت بسیج نیروها و شناسایی ریسک‌های احتمالی از مهمترین ویژگی‌های تحلیل شرایط است.

۲- برنامه داشته باشید: ترویج و حمایتگری یک کار استراتژیک است؛ بدون برنامه مشخص، گام‌های حساب‌شده و برنامه‌های جایگزین که در بازه زمانی مشخصی مورد توافق اعضای گروه فعال حقوق کارگران قرار گرفته باشد دستیابی به خواسته مشترک چندان عملی نیست. ،

۳- پیگیر باشید: برگزاری یک کمپین ترویج و حمایتگری و یا یک تجمع اعتراضی و گام‌های موازی مثل نامه‌نگاری‌ها و گفتگو با رسانه و حتی جلسات درون‌گروهی برای همدلی اعضا، و سپس مکتوب و مستند کردن وقایع، همگی به ساعت‌ها و هفته‌هازمان نیاز دارند.همچنین زمانی که برای برنامه‌ریزی صرف می‌کنید زمان هدر رفته نیست و دیرتر در کیفیت رویدادها تاثیرگذار خواهد بود.

اینجا را هم نگاه کنید

تابستان با مرگ «معدنچیان» به پایان رسید: مروری بر مهمترین اعتراضات کارگری در شهریور ماه ۱۴۰۳

تارنمای داوطلب: « تنها ۱۲ میلیون تومان حقوق می‌گرفتند و برای حفظ همین حقوق ناچیز، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.