به گزارش تارنمای داوطلب؛ همزمان با گسترده شدن اعتراضات معلمان و با وجود اینکه به ادعای فعالان صنفی، دولت از اعطای مجوز برگزاری مجمع برای تشکیل نهادهای صنفی خودداری میکند؛ معلمان با رجوع به اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی، در چندین شهر مجمع عمومی برگزار کرده و انجمنها و نهادهای صنفی را تشکیل و یا احیا کردهاند.
در همین رابطه، کانال کانون صنفی معلمان ایران خبر داده که شنبه سیام بهمن ماه، همزمان با برگزاری تجمع سراسری معلمان؛ دومین مجمع عمومی کانون صنفی معلمان بوشهر پس از مدتها انتظار، برگزار شده و از میان ۱۳ نفری که خود را کاندید انتخابات کرده بودند، ۷ نفر به عنوان اعضای جدید هیات مدیره این نهاد صنفی معرفی شدهاند.
این چهارمین انتخابات مجمع عمومی کانونها و انجمنهای صنفی معلمان در ۱ ماه اخیر و پنجمین آنها در ۶ ماه گذشته است که در سطح شهرستانها برگزار میشود.
پیش از این در روزهای چهاردهم، بیست و پنجم و بیست و هشتم بهمن ماه، به ترتیب دومین دوره مجمع عمومی انجمن صنفی معلمان کردستان ( شاخه سنندج و کلاترزان)، اولین مجمع عمومی و انتخابات هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان (شهرستان بیجار) و مجمع عمومی انجمن صنفی معلمان کردستان (شاخه دیواندره) ظرف یک ماه اخیر برگزار شده بود. همچنین انجمن صنفی معلمان فارس نیز از جمله آغازگران دور جدید احیای تشکلهای صنفی معلمان است که در ۶ ماهه اخیر اعلام موجودیت کرده است.
فارغ از کمیت و کیفیت برگزاری این انتخابات – که در برخی شهرها با استقبال بیشتری از سوی بدنه صنفی معلمان مواجه شده – ، درک ضرورت احیای تشکلهای صنفی برای سازماندهی مطالبات و کنشهای اعتراضی یکی از مهمترین اقدامات فعالان صنفی معلمان در ماههای اخیر بوده است.
تقویت و اثربخشی کنشگری صنفی، یکی از دستاوردهای این شیوه سازماندهی خواهد بود که با تمرینِ مستمر فعالیت تشکیلاتی در نهایت بدنه صنفی معلمان از آن منتفع خواهند شد.
تشویق و حمایت از احیا و یا تشکیل نهادهای صنفی مستقل چنانکه شورای هماهنگی در بیانیه هفتم دی ماه ۱۴۰۰، بر آن تاکید کرده بود؛ از جمله مهمترین ماموریتهای فعالان صنفی در روزها و ماههای آینده است.
درک چنین ضرورتی؛ تنها با نیازسنجی، الویتبندی خواستهها و خلق ارزشهای مشترکی ممکن خواهد بود، که لزوم فعالیت مشارکتی را نزد هر معلمی توجیهپذیر میکند.