به گزارش داوطلب؛ شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان همزمان با ۵ اکتبر روز جهانی معلم در بیانیهای ضمن گرامیداشت این روز به مهمترین چالشهای معلمان ایران پرداخته است. در این بیانیه آمده: « ازسال۱۹۹۴که ۵ اکتبر به عنوان روز جهانی معلم انتخاب شدهاست، هرساله بزرگداشت این روز با شعار معین و واحدی درسراسردنیا برنامههایی اجرا میشود. شعار امسال نیز با توجه به همهگیری کووید۱۹ و مجازی شدن آموزش«معلمان قلب تپنده بازیابی آموزشی » نامگذاری شدهاست. اگرچه دولت ایران هرگزبه این مناسبت مهم توجهی نکردهاست اما همواره کانونهای صنفی وانجمنهای صنفی عضو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، در این روز برنامههایی برگزار نموده و آن را گرامی داشتهاند.»
در ادامه این بیانیه با اشاره به شعار امسال روز جهانی معلم که به تبعات پاندمی کرونا و در نتیجه آن از دست رفتن شیوه آموزش حضوری و فرصتها و تهدیدهای ناشی از آن برای معلمان و لزوم حمایت از این آنان میپردازد، آمده است: « در دوران کووید ۱۹ ، معلمان ایران مجبور هستند علاوه بر تبعات عمومی بیماری با معضلات و ناکامی های نظام آموزشی در تامین زیرساختهای ضروری آموزش مجازی دست و پنجه نرم کنند. از اینرو مطالبه گوشی و تبلت و اینترنت رایگان برای دانشآموزان و معلمان به یک مطالبه جدی تبدیل شدهاست و تشکلهای صنفی آن را از دولت مطالبه میکنند. از سوی دیگر تشکلهای صنفی از روز اول در برابر تصمیمات غیرعلمی و غیرتخصصی مسئولان ارشد نظام و حاکمیت ایستادگی کردند و تا به امروز واکسن رایگان و استاندارد را در کنار سایر مطالبات صنفی خود مطرح کرده و بر آن پافشاری میکنند.»
در بخش دیگری از این بیانیه تشکلهای صنفی فرهنگیان نسبت به عواقب بازگشایی مدارس بدون رعایت مقررات بهداشتی و واکسیناسیون همگانی هشدار دادهاند. « در حالی که دولت در امر واکسیناسیون ناکام بوده برخی مسئولان بیآنکه به عواقب بازگشایی مدارس بیاندیشند اظهار نظرهای متناقض میکنند. تا جایی که در برخی مناطق و مدارس ، مدیران از والدین میخواهند فرزندان خود را با سپردن رضایتنامه به مدرسه بفرستند. با توجه به اینکه در اکثر مناطق جمعیت دانشآموزان در یک کلاس بالای ۳۵ نفر است و رعایت فاصلهگذاری امکانپذیر نیست بازگشایی مدارس به مسلخ بردن کودکان است. ما نسبت به عواقب این تصمیمات غلط به مسئولان هشدار میدهیم.»
طرح مشکلات و مطالبات معلمان، مورد دیگری است که در بیانیه تشکلهای صنفی فرهنگیان به آن اشاره شده است. در این بیانیه آمده است: « معلمان و تشکلهای صنفی پس از نامهنگاری و دیدار با مسئولان برای تحقق دو خواسته اصلی معیشتی یعنی : رتبهبندیشاغلان هشتاد درصد حقوقهیاتعلمی و همسانسازی حقوق بازنشستگان مبتنی بر قانون مدیریت خدمات کشوری، عدالت آموزشی برای دانشآموزان وآزادی معلمان دربند پابه میدان عمل گذاشته و اعتراضات میدانی باشکوهی رارقم زدند. اعتراض هایی که هنوزدر جریان است. اماشوربختانه تاکنون پاسخ دولت ومجلس، بیتوجهی به مطالبات معلمان است.
موضوع پروندهسازی و برخوردهای امنیتی با فعالان صنفی معلمان از دیگر مواردی است که در بیانیه تشکلهای صنفی فرهنگیان به طور ویژه به آن پرداخته شده است.« طی ماههای گذشته تعدادی ازمعلمان وفعالان صنفی به حراست ونهادهای امنیتی احضارشده ، برای برخی کنشگران پروندهسازی صورت گرفته، تعدادی ازمعلمان دستگیرشده و تعدادی ناعادلانه درحبس بوده وتعدادی نیزاخراج شدهاند. علاوه برفعالان صنفی، تعدادی ازمعلمان شاغل وبازنشسته به خاطر فعالیت مدنی درزندان هستند و برخی ازآنها از ابتداییترین حقوق شهروندی خودمحرومند. »
در انتهای این بیانیه، شورای هماهنگی ضمن محکوم کردن هرنوع احضار، پروندهسازی، بازداشت و زندانی کردن فعالان صنفی، روز جهانی معلم را به معلمان دربند و خانوادههای آنان تبریک گفته، خواهان آزادی وبرگشت به کارآنان شده است و از معلمان ایران دعوت کرده که در روز ۱۳ مهر مطابق با ۵ اکتبر با خانوادههای معلمان زندانی دیدار و با کانونهای صنفی و معلمان دربند اعلام همبستگی کنند.
حضور و عضویت در کانونها و انجمنهای صنفی فرهنگیان، پرهیز از تکروی و حرکات فردی و تاسیس و پیوستن به تشکلهای صنفی از دیگر مواردی است که شورای هماهنگی درراستای رسیدن به اهداف صنفی بر آنها تاکید کرده است.