شوق یک خیز بلند: نخستین اتحادیه های کارگری در ایران

شوق یک خیز بلند: نخستین اتحادیه های کارگری در ایران

نویسنده: جلیل محمودی و ناصر سعیدی

انتشارات: نشره قطره – ۱۳۸۱

موضوع کتاب حاضر بررسی تاریخی ـ تحلیلی جنبش کارگری ایران است که مقاطع انقلاب مشروطیت, اواخر سلطنت قاجار و سال‌های سلطنت رضاشاه را در بر می‌گیرد . کتاب از هفت بخش تشکیل شده است .در بخش اول وضعیت عمومی اهالی و شهروندان ایران و نیز تغییر الگوی اقتصادی ایران در دوره سلطنت قاجار اجمالا بررسی شده است .بخش دوم و سوم به چگونگی تقسیم کارگران در صنایع مختلف و شرایط کار و زیست آنان اختصاص دارد .بخش چهارم, نگاهی است به وضعیت کارگران مهاجر ایرانی و فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی آنان .در بخش پنجم و ششم نقاط قوت و ضعف اتحادیه‌های کارگری ایران بحث و بررسی شده و در بخش هفتم نیز به کوشش‌هایی که در نقاط مختلف کشور برای سازمان‌یابی کارگران صورت گرفت اشاره می‌شود .

بخش پایانی کتاب که نویسندگان کتاب آنرا «پس‌گفتار» نامیده اند، به بررسی عوامل قوام نیافتن اتحادیه‌ها در ایران می‌پردازد. نویسنده معتقد است اختناق تنها عامل ناکامی اتحادیه های کارگری نبوده است بلکه عواملی همچون عدم همراهی دیگر نهادها با تشکل‌یابی نیز در عدم کامیابی موثر بوده است.

مطالعه این کتاب تحقیقی و ارزشمند را به همه فعالان کارگری و صنفی توصیه می کنیم و آنان می توانند از این کتاب درس های زیادی بیاموزند و عمل کنند.

متن کامل کتاب با فرمت پی دی اف را می توانید اینجا دانلود کنید.

اینجا را هم نگاه کنید

قدرت، در تعداد نهفته است

محسن عمرانی و اهمیت سازماندهی جمعی: قدرت، در تعداد نهفته است

تارنمای داوطلب: در روزهای اخیر، محسن عمرانی و محمد حبیبی دو تن از برجسته‌ترین فعالان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.