داوطلب
1.89K subscribers
3.44K photos
1.8K videos
7 files
4.12K links
داوطلب یک پایگاه خبری و تحلیلی درباره حقوق و مسایل صنفی کارگران است. هدف اصلی سایت داوطلب بالا بردن سطح دانش ، آگاهی و مهارت فعالان مستقل کارگری برای پیشبرد گفتگوهای اجتماعی، کار شایسته و حقوق برابر است. تماس با ادمین: @Davtalab_Admin
Download Telegram
📣 بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۰ در تجمع روبروی مجلس تلاش کردند بر تصمیم امروز نمایندگان درباره متناسب‌سازی تاثیر بگذارند:
فقط یک ده‌هزاری حاصل رتبه‌بندی

📽۱۷ آذرماه ۱۴۰۳

مزبان حبیبی، فعال حقوق صنفی معلمان در کانال خود هشدار داد که مسیر مطالبه‌گری در حال بسته شدن است. وی نوشت:
حدود هزار نفر از معلمان بازنشسته ۳۱ شهریور تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ از استان‌های تهران، قم، البرز و برخی مناطق دیگر در مقابل مجلس شورای اسلامی، برای اعتراض به عدم اجرای صحیح قانون رتبه‌بندی و عدم اعمال ۹۰ درصد فوق‌العاده رتبه‌بندی در حقوق بازنشستگی تجمع کرده‌اند.

وی تاکید کرد:
پیشنهاد تخصیص بودجه برای رفع تبعیض‌ها علیه معلمان، باید بدون یک ذره تغییر در مجلس مطرح شود و هشدار داد که در غیر این‌صورت، از این لحظه به بعد مجلس را دشمن مردم می‌دانیم و آنان را نماینده مردم نخواهیم دانست.

آقای حبیبی (که در سال ۱۴۰۰ از سوی گروهی از معلمان برای تصدی وزارت آموزش و پروش طی پتیشنی در سایت کارزار به رییس‌جمهور پیشنهاد شده بود،) هشدار جدی داد:

«اگر معلمان نتوانند در ساختار موجود و با استناد به قانون، حقوق تضییع شده خود را استیفا نمایند، قطعا مجبورند به روش‌هایی متوصل شوند که خود آنرا ناصحیح می‌دانند اما ظاهرا سازمان برنامه‌وبودجه، سازمان بازنشستگی کشوری و وزارت آموزش‌وپرورش، تمایل بسیاری دارند تا معلمان را به کف خیابان بکشانند و از این مسیر به حیثیت و شأن نظام، لطمه های جبران ناپذیر وارد نمایند.»

وی اعلام کرد که فرهنگیان بازنشسته از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۰، هم‌زمان هم مشمول قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان موضوع ماده ۳۰ قانون برنامه توسعه ششم و تصویب‌نامه شماره ۷۴۲۶۴ / ت ۵۸۰۳۶ مورخ ۱۳۹۹/۰۷/۰۱ هیئت وزیران هستند که تا تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ مستقر بوده و هم مشمول قانون رتبه‌بندی معلمان که آغاز اجرای آن از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ بود لذا به استناد نظریه حقوقی اداره تطبیق قوانین مجلس شورای اسلامی به شماره ۳۴۸۹۵ و تاریخ ششم مرداد ۱۴۰۳، ماخذ محاسبه متناسب‌سازی باید حداقل نود درصداز فوق العاده رتبه‌بندی مندرج در اخرین حکم شاغلی در احکام حقوق بازنشستگی باشد که از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ لازم‌الاجراست.


خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣 هم‌زمان با شعارهای معلمان بیرون ساختمان مجلس، متناسب‌ سازی حقوق بازنشستگان در۱۴۰۴ تصویب شد

تسنیم نوشت که نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا سازوکار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری را در سال ۱۴۰۴ مشخص کردند.

ادامه رسیدگی به جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز، ۱۷ آذرماه قرار داشت.

بهارستان‌نشینان در این جلسه پس از شنیدن نظرات نمایندگان در جریان رسیدگی به بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال آینده ، به بررسی بند (خ) تبصره (۱) ماده واحده این لایحه پرداختند و آن را با اکثریت آرا به تصویب رساندند.

در بخش درآمدی و هزینه ای بند خ تبصره یک ماده واحده این لایحه آمده است؛
در سال ۱۴۰۴ نرخ مالیات بر ارزش‌افزوده موضوع ماده (۷) و نرخ مالیات بر ارزش افزوده و جریمه موضوع بند (ب) ماده (۲۶) قانون مالیات بر ارزش افزوده به میزان یک ‌واحد درصد به‌عنوان سهم دولت افزایش می‌یابد تا کل نرخ مالیات بر ارزش افزوده برابر (۱۰) واحد درصد گردد و صرف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و صندوق بازنشستگی فولاد موضوع جزء (۱) بند (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه شود.

مصوبات نمایندگان در جلسه علنی درباره جزئیات لایحه بودجه سال آینده برای تبدیل شدن به قانون نیاز به تایید شورای نگهبان دارد.

در پست قبلی ببینید که معلمان چگونه تلاش کردند بر تصمیم مجلس‌نشینان تاثیر بگذارند.

خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📣استاندار خوزستان با آتش‌نشان کوت‌عبدالله تماس گرفت

وی به خاطر تاخیر ۴ ماه حقوق نمی‌توانست هزینه درمان کودکش را تامین کند


▫️در نبود اتحادیه‌ها، مقامات از سخاوت خود هزینه می‌کنند و سیستم می‌تواند پاسخگویی را به تعویق بیندزاد

بر اساس برخی منابع کارگر، استاندار خوزستان با این کارگر تماس تلفنی برقرار کرد و ضمن جویا شدن از وضعیت شخصی و خانوادگی‌اش، دستورات لازم برای رسیدگی به مشکلات وی را صادر کرد.

کارمند آتش‌نشانی کوت عبدالله می‌گوید چهار ماه است حقوق دریافت نکرده و فرزندش به دلیل ناتوانی در تأمین هزینه‌های درمانی، چهار روز است که حتی چشمانش را هم نمی‌تواند باز کند.

دردناک این‌که این پدر در پایان ویدئو می‌گوید:
«هر بلایی که بر سر فرزندم بیاید، هیچ‌کس را نخواهم بخشید، نه شهردار و نه مسئولین پایین‌تر از او.»

فعالان صنفی هشدار می‌دهند که شیوه بخشش‌های افراد صاحب منصب دولتی مانند یک تیغ دولب است که هرچند از سویی ممکن است با فشار فضاسازی رسانه‌ای بتواند بخشی از حق یک فرد را به وی برگرداند ولی از سوی دیگر، در مقیاسی وسیع‌تر ممکن است کارگران را به جای انسجام برای تشکیل یک اتحادیه یا تشکل حافظ منافع صنفی، فضا را به زمان عریضه‌نویسی‌های قدیم برگرداند و یک فرد با چهره‌ای سخاوتمند را جایگزین سیستم پاسخگو کند.

هرچند که رسیدگی به موارد رسانه‌ای‌شده در همه جای جهان اولویت پیدا می‌کند ولی ممکن است به عنوان رویه، کارگران را وارد مسیر چانه‌زنی برای تک‌تک حقوق عادی خود کند و که نوعی از مطالبه‌گری فرساینده به شمار می‌رود. کنشگران نگرانند که شایع شدن این‌گونه مطالبه‌گری، قاعده حقوق سر وقت را تبدیل به استثنی کند.

برخی از کاربران زیر پست‌های مربوط به خبر خوش دلجویی از آتش‌نشان، بدبینی خود را اعلام کرده‌اند که این مقام برای نمایندگی مجلس زمینه‌سازی می‌کند.


خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣تاب‌آوری را در سازمان به عنوان یک فرهنگ تمرین کنید

تاب‌آوری، مقاومت نیست
مقاومت مفهومی خشک و نامنعطف است که به عنوان مانعی در برابر تغییر عمل می‌کند و جلوی پیشروی را می‌گیرد. افراد منعطف فرصت را در تغییر می‌بینند و توانایی آن را دارند که در یک محیط در حال تغییر پیشرفت کنند و به هدف خود برسند.

پاسخ بدهید، واکنش نشان ندهید
قرار گرفتن در یک حالت واکنشی نقطه مقابل تاب‌آوری است و احتمال بیماری جسمی و همچنین ناراحتی عاطفی بالاتر می‌رود. هر چه زمان بیشتری را در حالت واکنشی بگذرانید، قرار گرفتن در حالت تدافعی و واکنشی بیشتر عادی‌سازی می‌شود. تاب آوری یعنی ایجاد توانایی پاسخ دادن به جای واکنش.

برای خروج از حالت واکنشی به حالت پاسخ‌دهی، توجه به لحظه حال یک نکته کلیدی است و اهمیت ویژه‌ای دارد.

خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📣 نقش و تاثیر خانواده در حمایت از نزدیکان اعتصاب‌کننده چیست؟

از خطای اطلاعات ناقص و خطای ایجاد احساس قربانی چه می‌دانید؟

خطایی که معمولا اتفاق می‌افتد این است که خانواده‌ها معمولا با فرض «سریع به نتیجه رسیدن اعتصاب» در جریان جزییات قرار نمی‌گیرند و پس از شروع اعتصاب احساس می‌کنند که قربانی تصمیم‌های کسانی دیگری واقع شده‌اند؛ خانواده‌ها بدون اطلاع کافی از گفتگوهایی که به تصمیم جمعی اعتصاب منجر شده است، ناگهان با مشکلات اعتصاب روبرو می‌شوند و نمی‌دانند که باید از ظرفیت ویژه و ابتکار خود بهره ببرند.

یک فرد به خاطر بهتر شدن شرایط خانواده‌‌اش به اعتصاب می‌پیوندد پس خانواده‌ها و نزدیکان باید در همفکری با اعتصاب‌کنندگان سهیم باشند تا حمایت خود را از عضو اعتصاب‌کننده و از جریان اعتصاب دریغ نکنند.
آمادگی و حمایت خانواده‌ها هنگام یک اعتصاب می‌تواند در به ثمر رسیدن یک اعتصاب نقش قطعی داشته باشد.

خانواده‌ها زمانی احساس آمادگی دارند که به نقش خود به عنوان پشتیبان مسلط باشند. آمادگی از این جا شروع می‌شود که:

احساس قربانی به احساس قهرمان تبدیل شده باشد یعنی شرکت‌کنندگان در آن درباره نقش خود به عنوان قهرمان پیش‌برنده اعتصاب در زمینه‌ای مرتبط با دیگر مسائل کلیدی و در ارتباط با دیگر ذی‌نفعان از جمله خانواده‌ها، آگاهی داشته باشند.

کلیک و یا لمس کنید 👆

اعتصاب یکی از آخرین ابزاری‌ست که یک گروه صنفی می‌تواند از آن برای پاسخگو کردن افراد در قدرت بهره ببرد و استفاده از آن باید هوشمندانه و با در نظر گرفتن جوانب و هم‌زمان با استراتژی‌های دیگر باشد که خواسته‌های یک گروه را عملی کند.

ویژه نامه اعتصاب را ببینید.

خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📣 نماینده وزارت کار در سازمان بین‌المللی کار، در دومین نشست تخصصی مزد:
«آیلو با خودداری از پیشنهاد فرمول‌های معجزه‌آسا، بیشتر بر سه‌جانبه‌گرایی تاکید می‌کند.
»


در دومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی مزد در موسسه کار و تامین اجتماعی، «حسینی‌نیا» نماینده وزارت کار که به صورت مجازی در این نشست حضور داشت، درباره موضوع «اصول و سیاستهای سازمان بین‌المللی (آیلو) کار برای تعیین حداقل دستمزد» گفت.

📣چهار روز پیش، تسنیم به نقل از میدری، وزیر کار اعلام کرده بود که «از دو هفته دیگر کار کارشناسی تعیین الگوی حداقل حقوق و دستمزد کارگران آغاز خواهد شد ...و پس از این مرحله جلسات تعیین حقوق و دستمزد کارگران آغاز می‌شود.»

فرامرز توفیقی فعال کار و عضو کارگری شورای عالی کار به این خبر در فضای مجازی واکنش نشان داده بود:

«آقای پیوست عدالت! تعیین الگو؟!
مگر ماده ۴۱ نداریم؟
مگر عدالت معنایش اجرای قوانین نیست؟
مگر عهد همان قانون نیست؟
پس چه شد ادعاهایتان؟!»


خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📣کارگران هفت‌تپه از خصوصی‌سازی هراس دارند

یک کارگر هفت‌تپه:
نمی‌خواهیم به دوران سیاه مدیریت خصوصی شرکت برگردیم، شرکت را به دست آقازاده‌ها بسپاریم و شاهد خودسوزی همکارانمان باشیم.

کارگر هفت‌تپه در بیان هراس کارگران از خصوصی‌سازی، تلاش می‌کند دیدار قبلی را به یاد رییس مجلس بیاورد، زمانی که حتی تشکلی نداشتند که از وی قرار وقت قبلی بگیرند تا برآیند رای و نظر خود را به وی انتقال بدهند.

▫️روز ۱۳ شهریور در جریان سومین روز نظارت میدانی قالیباف رئیس مجلس بر حوزه‌های انتخابیه استان خوزستان، زمانی که وی در دزفول مشغول بازدید از پل میان‌رود بود، تعدادی از کارگران هفت تپه خودشان را به قالیباف رساندند تا با او صحبت کنند.

کارگران به گزارش‌های حاکی از زیان‌ده بودن شرکت مشکوکند چرا که تشکل واقعی ندارند که در کنار حمایت از آن‌ها بتواند میزان صحت گزارش‌های زیادن‌ده بودن شرکت را تایید کند.

در مطلب بعدی بینید:
خصوصی‌سازی بدون اجازه فعالیت تشکل‌های واقعی چه بر سر کارگران می‌آورد؟



خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣 کارگران هفت‌تپه گفتند نگرانیم، مسئولان شنیدند خصوصی‌سازی!

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده شوش و کرخه در مجلس، محمد کعب عمیر روز سه‌شنبه ۱۳ آذر درباره واگذاری کامل این شرکت به هلدینگ (شرکت مادر) توسعه نیشکر خوزستان با انتقاد از کسانی که در مسیر خصوصی‌سازی هفت‌تپه «سنگ‌اندازی می‌کنند» خصوصی‌سازی را خواست کارگران دانست و گفت:
«مقرر شده بود تا تیر امسال بعد از حسابرسی ویژه، قیمت‌گذاری هفت تپه انجام و بعد از تعیین قیمت، توسط سازمان خصوصی‌سازی به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان واگذاری نهایی شود.

وی تاکید کرد که طرح همسان‌سازی حقوق کارگران هفت تپه با هفت شرکت دیگر زیرمجموعه توسعه نیشکر انجام شده و تبدیل کارگران فصلی هفت‌تپه به دایمی را یکی از اقدام‌های امیدبخش دانست.

خصوصی‌سازی بدون اجازه فعالیت تشکل‌های واقعی چه بر سر کارگران می‌آورد؟


📣خصوصی‌سازی ناشفاف، بدون اجازه تشکل به کارگران، با وکیلی که هنوز در بند است
کارگران هفت‌تپه از واگذاری بخش‌های دولتی به بنگاه‌های خصوصی آسیب دیده‌اند و شاهد آسیب دیگر واحدها بوده‌اند و از روند ناشفاف واگذاری به ویژه به مدیران دولتی (که به آن نام خصولتی‌سازی داده‌اند) و روند شدت گرفتن نقض حقوق کارگران بیم دارند.

کارگران هفت‌تپه پیش از این طی ماه‌ها تلاش توانستند با خلع ید مالکیت هفت‌تپه از کارفرمای خصوصی و برگرداندن آن به دولت،
به دلیل کارشکنی‌های عمده و نقض حقوق، برگی از تلاش‌های به ثمر رسانده شده در تاریخ معاصر کارزارهای چند بعدی کارگران مطالبه‌گر را ثبت کنند، اما هنوز پس از سه‌سال، وکیل‌شان، فرزانه زیلابی با تبعات وکالت و حمایت از کارگران دست و پنجه نرم می‌کند.

✔️ تشکل‌های واقعی با انتخابات واقعی و برخورداری از خدمات حرفه‌ای، پاسخ به همه چیز است:

▫️ تشکل‌ها می‌توانند با جلساتی در میان کارگران از ایده واقعی آن‌ها خبردار شوند و برآیند نظرات آن‌ها را به ذی‌تفعان انتقال بدهند.
▫️تشکل‌ها می‌توانند با برخورداری از حسابرسی مستقل، صحت مدارک و فعالیت‌های مالی را بررسی کنند و به کارگران گزارش بدهند تا جو بی‌اعتمادی به اعتماد تبدیل شود.
▫️تشکل‌ها می‌توانند بر روند خصوصی‌سازی نظارت کنند و در صورت ناشفاف بودن اجازه داشته باشند که آن را لغو کنند.
▫️تشکل‌ها می‌توانند خصوصی‌سازی را مشروط به بهتر شدن شرایط کارگران کنند.


خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣 شناسایی احتمال زمان طلایی در مطالبه‌گری در برهه تغییرات کلان منطقه‌ای

یک موج تغییر در منطقه که با موجی از خبرهای احساسی همراه است، ذهنیت یک گروه مطالبه‌گر مدنی و صنفی را درگیر می‌کند.
یک قضیه عمده می‌تواند در برخی گروه‌ها به تناسب فرهنگ، فضا و خاستگاه گروه به احساساتی متفاوت و متضاد دامن بزند و موجی از شادی یا سردرگمی یا نیاز به خبر یا تحلیل را به همراه بیاورد.


اگر مطالبه‌گران نتوانند تاثیر چنین موج احساسی را در زمینه فضای مطالباتی بسنجند، آن را در گروه تحلیل کنند، از تاثیر آن بر افراد گروه آگاه شوند و در حد امکان از آن برای ایجاد انسجام بیشتر میان اعضا استفاده کنند، ممکن است گروه برای مدتی پراکنده شود.

مثلا فضای جدید شاید فرصتی برای گروه‌های مطالبه‌گر فراهم کند تا خواسته‌های خود را با قدرت بیشتری مطرح کنند، البته اگر زمان را از دست ندهند.

اگر گروه در تحلیل قدرت به این نتیجه برسد که فرصت یا احتمال ظرفیت تازه‌ای گشوده شده است ممکن است بتواند مطالبات خود را در سطح بهتری پیگیری کند. با این حال، میزان تأثیرگذاری یک رویداد عمده به شرایط داخلی کشور، سطح سازمان‌دهی گروه‌های مطالبه‌گر، و واکنش حکومت بستگی دارد و این گروه‌های هوشمند و مترصد هستند که توانایی تبدیل زمزمه‌ها به انرژی مطالباتی را دارند و فرصت‌های ویژه را در زمینه‌ای متغیر شناسایی می‌کنند.

خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣چگونه یک سرمایه‌دار باشگاه ۰/۰۱ درصد ثروتمندان جهان طرفدار دو برابر کردن دستمزد پایه حداقل‌بگیرهاست؟

نیک هاناور، جزو یک صدم درصد سرمایه‌دارانی‌ست که ما درباره‌شان ممکن است بخوانیم ولی معمولا آن‌ها را نمی‌بینیم؛ از بانک خصوصی و کلکسیون کشتی‌های تفریحی گرفته تا بنیانگذاری شرکتی که به نام کوانتیو به مبلغ ۶/۴ میلیارد دلار به مایکروسافت فروخت، و چندین شرکت دیگر تنها مثالی از ثروت این کارآفرین است.

اما او تمام این‌ها را محصول اقبال و تصادف به دنیا آمدن در زمان و مکان مناسب و البته کمی شم پیش‌بینی بازار می‌داند.
او سرمایه‌داری را رد نمی‌کند بلکه به هم‌قطاران ثروتمند خود هشدار می‌دهد که شکاف کیفیت زندگی ثروتمندان و حداقلی بگیران نگران کننده است و عدم درک ثروتمندان از رنج حداقلی‌بگیرها همان چیزی‌ست که قضایایی شبیه انقلاب فرانسه به بار آورد.

او که در عین حال، در وبسایت شخصی‌اش خود را به عنوان یک کنشگر مدنی، رهبر اقتصادی و سرمایه گذار خطرپذیر معرفی کرده است، در این سخنرانی خود در تد می‌گوید: مگر من چند شلوار نیاز دارم، چند بار می‌خواهم رستوران بروم یا به چند بار سلمانی نیاز دارم؟ آن چه که ما ثروتمندان را برخوردار نگه می‌دارد، انباشت بیشتر ثروت ما نیست و این ثروت اضافه بر کیفیت زندگی ما تاثیری ندارد، در حالی که حقوق کافی و دستمزد شایسته قشر متوسط موتور رشد و رونق اقتصادی‌ست که به همه از جمله ثروتمندان طماع نیز نفع می‌رساند.

او در سال ۲۰۱۳ مقاله‌ای در سال مجله بلومبرگ با عنوان حداقل دستمزد ساعتی ۱۵ دلاری یعنی دو برابر دستمزد وقت منتشر کرد که در میان طرفدارانش در مجله فوربز به عنوان پیشنهاد جنون‌آمیز مک‌ هاناور معروف شد. از زمان این پیشنهاد تا تصویب دستمزد ساعتی ۱۵ دلار در برخی ایالت‌ها تنها کمتر از یک سال طول کشید.

اما چگونه؟
او تنها توانست به قشر متوسط یاداوری کند که شایسته‌اند که حقوق دوبرابر دریافت کنند چرا که منشا رشد و پویایی اقتصادی هستند، در حالی که ثروت ثروتمندان یک‌دهم‌درصدی موجب پویایی اقتصادی نمی‌شود و دوره‌های بیشترین رشد اقتصادی آمریکا را مثال می‌زند که کارگران دلگرم به کار و احترام‌دیده از کار، چگونه از ظرفیت ویژه فکری و بدنی خود مایه گذاشتند و موجب شکوفایی واحدهای اقتصادی شدند.

این گفتگوی او در سخنرانی تد، در مجله پولیتیکو و بسیاری دیگر از تحلیل‌های اقتصاد عامه مورد توجه قرار گرفته است.


خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣چرا بیمه پایه تامین اجتماعی، هزینه‌های یک نسخه ساده درمان را تقبل نمی‌کند؟

اظهار همذات‌پنداری مقامات با مطالبات مردم به ادبیاتی کنشگرانه
به جای گزارش پیشرفت کار به مردم
آیا امید مردم برای حل مشکل را ناامید می‌کند؟


اقتصاد ۲۴ نوشت:
این روز‌ها این سوال در ذهن بسیاری ایجاد شده که یک کارگر شاغل در سال چقدر در صندوق تامین اجتماعی ذخیره می‌کند، این پول‌های انبوه که مبالغ آن سر به فلک می‌کشد، کجا می‌رود و چرا بیمه پایه تامین اجتماعی، هزینه‌های یک نسخه ساده درمان را تقبل نمی‌کند؟


▫️تامین اجتماعی در درمان کارگران حضوری بسیار کم‌رنگ دارد. بیمه پایه به شدت کم‌ارزش شده و کار خاصی برای بیمه‌شدگان نمی‌کند. بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که گرفتار بیماری‌های سخت‌تر و نسخه‌های پزشکی پیچیده‌تر هستند، البته تجربه‌های به مراتب دردآورتری دارند. برای آنها، بیمه پایه به اضافه بیمه تکمیلی، حداقل‌ها را هم تامین نمی‌کند، چون بیمه تکمیلی خدمات محدود و سقف کوتاهی دارد و برای دارو‌ها ریالی نمی‌پردازد.

این وبسایت به نقل از «طاهر حیدری» بازنشسته کارگری نوشت:
«تامین اجتماعی ماده ۵۴ قانون تامین اجتماعی- الزام به ارائه رایگان صفر تا صد خدمات درمانی- را به هیچ وجه اجرا نمی‌کند؛ این بزرگ‌ترین تخلف در صندوقی‌ست که میلیارد‌ها تومان اندوخته کارگران در آن حیف و میل می‌شود. معلوم نیست چقدر از سرمایه‌های کارگران در شستا و شرکت‌های زیرمجموعه بدون نظارت از بین می‌رود. مگر گزارش اختلاس‌های شستا تا سال ۱۴۰۰ را نخواندید؟ پای میلیارد‌ها دلار ثروت به تاراج‌رفته کارگران در میان است.»


بازنشسته بعد از ۳۰ سال پرداخت حق بیمه به این صندوق، باید عضو بیمه تکمیلی باشد. من ۳۵ سال و چند ماه سابقه کار دارم، هر ماه یک‌سوم حق بیمه‌ام بی‌فایده به صندوق درمان رفته اما حالا باید ماهی ۴۳۰ هزار تومان برای بیمه تکمیلی بپردازم؛ ۵۰ هزار تومان هم برای بیمه عمر بدهم؛ بازهم وقتی به کلینیک و داروخانه مراجعه می‌کنم، باید کلی پول خرج کنم. انصاف کجا رفته است؟

بهروز بیانی، بازنشسته دیگری درباره یک زن بازنشسته می‌گوید: آشنای ما ۹ میلیون تومان حقوق می‌گیرد که با این حقوق همان داروی ایرانی را هم نمی‌تواند بخرد. این خانم یک خانه کوچک ۵۰ متری دارد و برای اینکه زنده بماند باید این خانه را بفروشد تا بتواند دارو‌های سرطان بخرد. خوب است بدانید این خانم بازنشسته بیمه پایه و تکمیلی هم دارد، اما هیچ‌کدام به دردش نمی‌خورند!

بازنشستگان علت ریشه این قضیه را در نگاه حاکمیت و دیگر نهادهای مربوط می‌دانند که بازنشستگان را به نوعی سربار می‌دانند. آن‌ها معتقدند که رویکرد نامحترمانه دولت در دیگر ارگان‌ها هم تکثیر شده است.
کنشگران صنفی نیز معتقدند که دولت باید به کارشکنی‌ها و قانون‌شکنی‌ها خاتمه بدهد مثلا بهشتی لنگرودی فعال صنفی و از اعضای هیئت مدیره و دبیرکل سابق کانون صنفی معلمان ایران، نمونه‌های بی‌توجهی مسئولان را فهرست کرد و خواستار اقدامات جدی برای صلاح وضعیت بیمه‌های عادی و تکمیلی مطابق قانون مدیریت خدمات کشوری و برنامه ششم توسعه شد.

پزشکیان در روز ۱۳ آذر در سی‌ویکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه، بیمه تکمیلی را همان «زیرمیزی» دانست.
جهت‌گیری که هرچند برخی آن را تحسین می‌کنند ولی برخی دیگر را به پرسش وا می‌دارد که چرا و چگونه افراد دارای اقتدار رسمی دولتی به جای حل مشکل و گزارش به مردم درباره پیشرفت کار، خودشان در چهره کنشگر ظاهر می‌شوند؟

ادبیات پرسشگرانه افراد دارای قدرت رسمی هرچند جذاب و محبوب است ولی به چه قضایایی ممکن است دامن بزند؟ در مطلب بعد بخوانید.



خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣ادبیات پرسشگرانه افراد در قدرت به جای پاسخگویی به مردم

فعالان مدنی و صنفی هشدار می‌دهند که چنین پدیده‌ای رو به گسترش است و محدود به یک کشور و جغرافیا هم نیست. یک مقام رسمی می‌تواند طوری پشت تریبون ظاهر شود و با ادبیاتی سخن بگوید که مخاطب گمان کند که او خودش یک کنشگر است و فرد دیگری باید جوابگو باشد.

در حالی که این رفتار می‌تواند اعتراف به ناتوانی در تغییر شرایط قلمداد شود ولی چنین افرادی معمولا به سادگی از مسند خود کنار نمی‌روند تا شخصی تواناتر و مسلط‌تر به ابزار رسمی تغییر، جای آن‌ها را بگیرد.

تحلیلگران قضایای اجتماعی می‌گویند که ظاهر شدن افراد در قدرت و دارای مسئولیت رسمی در قامت یک کنشگر یا منتقد به جای ارائه راه‌حل و پاسخگویی، نشان‌دهنده نوعی تناقض و شاید ضعف در ساختار است و پیامدهای مختلفی به دنبال دارد:

عدم پاسخگویی شفاف:
این رفتار ممکن است ناشی از عدم توانایی در ارائه پاسخ‌های شفاف به مطالبات مردم یا ناکارآمدی در حل مشکلات باشد. افراد به جای پذیرش مسئولیت، سعی می‌کنند خود را جدا از سیستم معرفی کنند.

فرار از مسئولیت:
به جای اینکه این افراد در نقش پاسخگو ظاهر شوند، سعی می‌کنند توجه را به جای دیگری معطوف کنند یا با طرح پرسش‌های عمومی، از زیر بار مسئولیت فرار کنند.

ایجاد بی‌اعتمادی:
مردم از کسانی که مسئولیت دارند، انتظار دارند راه‌حل ارائه دهند، نه اینکه صرفاً به نقد مشکلات بپردازند. این رفتار می‌تواند حس بی‌اعتمادی و ناامیدی نسبت به مسئولان و نهادهای حکومتی را تقویت کند.

نقش‌آفرینی نمایشی:
این گونه رفتارها ممکن است برای کسب محبوبیت یا جلب حمایت عمومی باشد. افراد با استفاده از ادبیات کنشگری، تلاش می‌کنند خود را همسو با دغدغه‌های مردم نشان دهند، حتی اگر در عمل مسئول اصلی مشکلات باشند.

پیامدهای بلندمدت:
چنین رویه‌ای می‌تواند موجب تضعیف اعتبار سیستم شود و این پیام را منتقل کند که حتی کسانی که در قدرت هستند نیز از ناکارآمدی سیستم شکایت دارند، که این موضوع انسجام نهادها را زیر سؤال می‌برد.

در مطلب بعدی بخوانید که کنشگران مدنی و صنفی در رویارویی با رهبران عوامفریب و ناپاسخگو چه می‌توانند بکنند.


خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣کنشگران مدنی و صنفی می‌توانند با فرهنگ‌سازی عمومی، افراد داری قدرت رسمی را به پاسخگویی وادارند
رهبران پوپولیست یا عوامفریب اغلب خود را با نارضایتی‌های عمومی همراه و همسو می‌کنند و با بیان ناامیدی مردم عادی و خود را به عنوان قهرمان عوام جا زدن، می‌توانند حمایت و مشروعیت کسب کنند. آنها خود را به شکل منجیان یا منتقدانی نمایان می‌کنند که نخبگان مستقر را به چالش می‌کشند و برای اصلاح سیستم رهنمودهایی ارائه می‌دهند.

📣 راه‌حل:
کنشگران مدنی و صنفی در چنین شرایطی بر رفتارها و استراتژی‌های زیر سرمایه‌گذاری می‌کنند:
تقویت فرهنگ پاسخگویی: ایجاد ساختارهایی که مسئولان را موظف به ارائه گزارش و پاسخ به مطالبات عمومی کند.
افزایش شفافیت: فشار آوردن به سیستم برای ارائه اطلاعات دقیق درباره اقدامات و تصمیم‌گیری‌ها برای کاهش فضاهای ابهام و شبهه.
تفکیک نقش‌ها: پیگیری این قضیه که مسئولان باید وظایف اجرایی خود را از نقش‌های انتقادی جدا کنند و در قامت افراد پاسخگو ظاهر شوند، نه کنشگر.

کنشگران مدنی و صنفی هشدار می‌دهند که این وضعیت هرچند ممکن است کسانی را به سردرگمی و تحلیل وادارد ولی جامعه پس از چند بار تجربه آن به مخلوط شدن جایگاه و نقش‌ها واکنش نشان خواهد داد.
آنان به سیستم هشدار می‌دهند که اگر به درستی مدیریت نشود، می‌تواند به بحران اعتماد اجتماعی منجر شود.

بقیه ویژگی‌های رهبران پوپولیست را در گزارش داوطلب بخوانید و برخی از راهکارها در این گزارش مرور کنید.


خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣تداوم محکومیت‌ها و محرومیت‌های فعالان صنفی معلمان در تابستان و پاییز ۱۴۰۳:
چماق حکومت بر سر فعالیت صنفی!


در گزارش تحلیلی داوطلب ببینید چه می‌توان کرد!

بررسی‌های «داوطلب» و مستندات جمع‌آوری شده از کانال‌ها و گروه‌های مجازی معلمان، حاکی از آن است که در طول شش ماه گذشته یعنی از ابتدای تابستان ۱۴۰۳ تاکنون، دست کم ۳۰ معلم و فعال صنفی با محکومیت‌ها و محرومیت‌های جدیدی مواجه شده‌اند که حدود ۵ نفر آنها در همین بازه زمانی بازداشت و روانه زندان شده‌اند. هیات‌های «تخلفات اداری» و «تجدید نظر آموزش و پرورش» و «نهادهای قضایی و امنیتی» صادرکنندگان این احکام یا محرومیت‌های اجتماعی بوده‌اند.

⚠️نکته قابل توجه در مستندات جمع‌آوری شده، محکومیت فعالان صنفی در هیات تخلفات آموزش و پرورش است؛ نهادی که به نظر می‌رسد به بازوی امنیتی حکومت در وزارت آموزش و پرورش تبدیل شده و کار سرکوب را از راه صدور احکامی چون «تعلیق»،«اخراج»، «بازنشستگی اجباری»، «جریمه‌های نقدی میلیونی»، «حذف از مزایای رتبه‌بندی» و مواردی از این قبیل پیش می‌برد.

جامعه آماری مستند شده در این گزارش ۶ معلم زن حضور دارند و ۲۴ نفر دیگر را معلمان مرد تشکیل می‌دهند.


مروری بر روند طی شده در سالهای اخیر نشان می‌دهد که حکومت توانسته پروژه تضعیف ساختاری جریان صنفی معلمان را در سه فاز پیش ببرد:


▫️ سرکوب و بازداشت گسترده شاخص‌ترین فعالان صنفی در بهار ۱۴۰۱ و طرح اتهامات امنیتی علیه آنها
▫️ اجرای قانون رتبه‌بندی به صورت تبعیض آمیز با هدف شکاف میان بدنه معلمان از طریق محروم کردن صدها فعالان صنفی از مزایای اجرای رتبه‌بندی
▫️ تداوم افزایش هزینه‌های فعالیت صنفی از طریق تشدید محرومیت‌های اداری همچون اخراج، تعلیق و بازنشستگی زودهنگام
در این میان البته مقاومت‌هایی از سوی چهره‌های شاخص جریان صنفی معلمان صورت گرفته اما این مقاومت‌های فردی، همچون گذشته منجر به تقویت سازمان‌یافتگی جریان صنفی معلمان نشده و نتوانسته به احیای تشکل‌ها و سازمان‌های صنفی منجر شود.

داوطلب برای مقابله با سرکوب فعالان صنفی معلمان می‌توان دست‌کم شش راهبرد را پیشنهاد کرده است. این راهبردها را در گزارش مرور کنید و برای دیگران نیز بفرستید تا بیشتر دیده شود و گفتگو شکل بگیرد.

خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام -  توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣 فعالان مدنی و صنفی چگونه می‌توانند از روز جهانی حقوق بشر بهره ببرند؟

بیستم آذر، 10 دسامبر، روز جهانی حقوق بشر فرخنده باد!

▫️معرفی کتاب

ترکیب آموزش، هنر، یادآوری و مطالبه‌گری می‌تواند به طراحی فعالیت‌هایی خلاقانه و موثر برای روز جهانی حقوق بشر منجر شود.
این اقدامات باید همسو با شرایط اجتماعی، فرهنگی و قانونی محلی و عرف یک گروه باشد تا مشارکت حداکثری را جلب کند.

مناسبت روز جهانی حقوق بشر فرصتی برای فعالان حقوق بشر و مطالبه‌گران مدنی و صنفی است که این روز را بازتعریف کنند، آن را در حوزه ابزارهای جمعی خود دسته‌بندی کنند و به راه‌هایی بیندیشند که جامعه و گروه با آن بیگانگی نکند:
پیوند زدن این روز با داشته‌ها و دستاوردهای فرهنگی حقوق‌بشری، قدردانی از تلاش فعالان محلی که برای پیشبرد حقوق انسان‌ها تلاش کرده‌اند و پیوستن به جریانی که هم‌زمان از سوی مردم بسیاری از کشورها گرامی داشته می‌شود، از جمله رفتارهایی‌ست که به فرهنگ حقوق‌بشری گروه کمک می‌کند و ارزش‌ها ر برجسته می‌کند و به گروه پیغام انسجام می‌دهد.

اگر برای روز جهانی حقوق بشر هنوز برنامه‌ای ندارید، می‌توانید از دوستان خود دعوت کنید که به صورت واقعی یا مجازی جمع شوند و بخش‌هایی از یک کتاب را در این باره به نقد و بحث بگذارند.

در بخشی از کتاب اعلامیه جهانی حقوق بشر می‌خوانیم:
۱. هر کس حق کار دارد و می‌تواند شرایط منصفانه و رضایت بخشی برای کار خود خواستار شده و در مقابل بیکاری مورد حمایت قرار گیرد.

۲. هر کس حق دارد که بدون هیچ تبعیضی در مقابل کار مساوی اجرت مساوی دریافت دارد.

۳- هر کس کار می‌کند حق دارد مزد منصفانه و رضایت بخشی دریافت نماید که زندگی خود و خانواده‌اش را تامین نماید و در صورت لزوم حق دارد از کلیه وسایل حمایت اجتماعی بهره‌گیری نماید.

۴. هر کس حق دارد بری پشتیبانی از منافع خود با دیگران تشکیل سندیکا بدهد یا عضو سندیکا بشود.

در مطالب بعدی خواهید دید در این روز چه فعالیت‌های انگیزه‌بخشی در کشورهای مختلف انجام گرفته که فعالان مدنی و صنفی ایران می‌توانند بدون کپی‌برداری از آن‌ها انگیزه بگیرند.

خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣 روز جهانی حقوق بشر بر تمام کوشندگان و دیگرانی که از نتایج آن بهره می‌برند مبارک
مرور تاریخچه فعالیت‌های گروه‌های مدنی و صنفی در کشورهای مختلف در روز جهانی حقوق بشر نشان‌دهنده تنوع و خلاقیت این اقدامات است. این فعالیت‌ها می‌توانند الهام‌بخش فعالان مدنی و صنفی کشور باشند:

۱. آفریقای جنوبی:
راهپیمایی‌های صلح‌آمیز علیه تبعیض
سازمان‌های مدنی در دوران آپارتاید، از روز جهانی حقوق بشر برای برگزاری راهپیمایی‌های صلح‌آمیز علیه تبعیض نژادی استفاده کردند
الهام برای گروه‌های فعال ایرانی: سازماندهی گردهمایی‌های صلح‌آمیز برای تاکید بر حقوق برابر اقلیت‌های قومی، زبانی و مذهبی

۲. هند:
آگاهی‌بخشی در مناطق روستایی
گروه‌های حقوق بشری هند در این روز کارگاه‌های آموزشی برای زنان و کشاورزان در مناطق روستایی برگزار می‌کنند تا آن‌ها را با حقوق قانونی خود آشنا کنند.
الهام برای گروه‌های فعال ایرانی: برگزاری کارگاه‌های حقوق شهروندی برای کارگران، کشاورزان و زنان در مناطق محروم ایران

۳. شیلی:
یادآوری قربانیان نقض حقوق بشر
در دوران پس از دیکتاتوری، فعالان مدنی شیلی مراسم یادبود برای قربانیان نقض حقوق بشر برگزار می‌کردند و با نصب نمادهای عمومی، یاد آن‌ها را گرامی می‌داشتند
الهام برای گروه‌های فعال ایرانی: برگزاری مراسم نمادین یا نصب نمادهای هنری برای گرامیداشت قربانیان نقض حقوق بشر

۴. فرانسه:
برگزاری نمایشگاه عکس و هنر
گروه‌های مدنی فرانسوی از هنر برای برجسته کردن مسائل حقوق بشری استفاده کرده‌اند، از جمله نمایشگاه‌های عکس از زندگی پناهجویان و مهاجران
الهام برای گروه‌های فعال ایرانی: برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی و هنری برای نمایش داستان‌های واقعی و چالش‌های گروه‌های آسیب‌پذی

۵. ایالات متحده: پویش‌های دیجیتال و نامه‌نگاری

سازمان‌های آمریکایی مانند عفو بین‌الملل پویش‌های دیجیتال برای جمع‌آوری امضا و ارسال نامه به دولت‌ها در مورد موارد نقض حقوق بشر راه‌اندازی کرده‌اند.
الهام برای ایران: راه‌اندازی کمپین‌های آنلاین برای مطالبه حقوق صنفی و مدنی و جلب حمایت‌های داخلی و بین‌المللی

۶. فیلیپین:
پویش‌های جامعه‌محور علیه خشونت
چگونگی: در فیلیپین، گروه‌های مدنی برنامه‌های آگاهی‌بخشی برای مبارزه با خشونت علیه زنان و کودکان در محله‌های پرچالش برگزار می‌کنند.
الهام برای گروه‌های فعال ایرانی: برگزاری جلسات آموزشی در محلات حاشیه‌نشین درباره حقوق زنان و کودکان و چگونگی مقابله با خشونت خانگی

۷. لهستان:
کتاب‌خوانی عمومی از اسناد حقوق بشر
گروه‌های دانشجویی و مدنی در لهستان با برگزاری جلسات کتاب‌خوانی از اعلامیه جهانی حقوق بشر و قوانین حقوقی، توجه عمومی را جلب می‌کنند.
الهام برای گروه‌های فعال ایرانی: برگزاری رویدادهای مشابه در دانشگاه‌ها و فضاهای عمومی برای آگاهی‌بخشی حقوقی

۸. کانادا:
تشویق به مسئولیت‌پذیری دولت‌ها
در کانادا، گروه‌های مدنی با انتشار گزارش‌های مستند از موارد نقض حقوق بشر در جهان، از دولت و سازمان‌های بین‌المللی مطالبه پاسخگویی می‌کنند.
الهام برای گروه‌های فعال ایرانی: تهیه گزارش‌های مردمی از مشکلات و ارائه آن‌ها به رسانه‌ها و نهادهای بین‌المللی

خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣تماشای ۴ فیلم وطنی در روزهای نمادینی چون روز جهانی حقوق بشر
گفتگو را تسهیل می‌کند


امروز۱۰ دسامبر، روز جهانی حقوق بشر، مجالی‌ست که درباره مفاهیمی چون حقوق انسانی در محیط زندگی و کار، برابری انسانی، آزادی بیان، حق اعتراض و آزادی مطبوعات، منع خشونت، کرامت انسانی، مسئولیت اجتماعی و آزادی تشکل با دوستان و همکاران خود سخن بگویید.

روز جهانی حقوق بشر فرصتی نمادین است که طی مراسمی فرهنگی با اعضای یک گروه فعال مدنی و یا صنفی یا همکاران خود درباره مهم‌ترین مسائل حقوق بشری سخن بگویید و بررسی و نقد فیلم یکی از این سنت‌هاست.
فیلمسازانی چون جعفر پناهی، در میان بسیاری از فیلمسازان دیگر کشور، مسائل روز را چون پرسشی مطرح می‌کنند که می‌شود در گروه پاسخی برای آن‌ها جست.

▫️ طلای سرخ
به کارگردانی و تهیه‌کنندگی جعفر پناهی و نویسندگی عباس کیارستمی
موضوع: حقوق اقتصادی و عدالت اجتماعی
خلاصه: داستان مردی که به دلیل فقر و ناتوانی در تامین حداقل نیازهای زندگی، به تصمیمی تراژیک دست می‌زند.

این فیلم را به صورت یک پرسش برای پیدا کردن چندین پاسخ در درون گروه صنفی تماشا و نقد کنید
این فیلم که جایزه‌های بسیاری را به خود اختصاص داده به شکلی عمیق تاثیر فقر و بی‌عدالتی اقتصادی بر زندگی افراد و حق برخورداری از شرایط انسانی شایسته را مطرح می‌کند.
این فیلم ساخته سال ۱۳۸۱، به خاطر آنچه «تیره بودن» این فیلم گفته شد به نمایش در نیامد اما می‌تواند بهانه‌ای برای گروه شما فراهم کند که طی یک رویداد نقد و بررسی جمعی، همکاران خود و حتی خانواده‌های آنان را گرد بیاورید و درباره شرایط و برخی راه‌حل‌های جمعی گفتگو کنید. دیدن این فیلم به کودکان زیر ۱۴ سال توصیه نمی‌شود ولی بسیاری از گروه‌های شغلی و به ویژه بازنشستگان و کسانی که به دلیل درامد پایین از شغل خود دلزده‌اند و یا شاهد تصمیم‌های جنون‌آمیز همکاران و دوستان خود بوده‌اند

▫️خانه‌ای روی آب
کارگردان: بهمن فرمان‌آرا
موضوع: اخلاق، مسئولیت اجتماعی و عدالت
خلاصه: داستان یک پزشک که با بحران‌های اخلاقی و اجتماعی روبه‌رو می‌شود و تلاش می‌کند به معنای واقعی زندگی پی ببرد.
چرا مهم است؟ فیلم به حقوق انسانی در زمینه بهداشت، عدالت اخلاقی و مسئولیت اجتماعی می‌پردازد و حاشیه‌ای برای طرح مسايل صنفی کادر درمان نیز پدید می‌آورد.

▫️ پرده
کارگردان: جعفر پناهی و کامبوزیا پرتوی
موضوع: آزادی بیان و حق اعتراض
خلاصه: روایت زندگی زنی که برای فرار از نظارت و فشار اجتماعی به خانه‌ای دورافتاده پناه می‌برد.
چرا مهم است؟ فیلم به مسائلی مانند حق آزادی فردی و اجتماعی و تاثیر محدودیت‌ها بر زندگی شخصی پرداخته است.

▫️ دایره
کارگردان: جعفر پناهی
موضوع: حقوق زنان و تبعیض جنسیتی
خلاصه: روایت زندگی زنانی در جامعه‌ای که قوانین و ساختارهای اجتماعی آن‌ها را محدود کرده است.
چرا مهم است؟ به چالش‌های حقوق زنان در ایران پرداخته و از حق انتخاب و آزادی آنان حمایت می‌کند.
این فیلم به یک گروه با شمار کافی همکاران زن مثلا یک گروه معلمان و یا پرستاران پیشنهاد می‌کنیم چرا که فرصتی برای بررسی وضع حقوق و کار زنان برای یک گروه از همکاران فراهم می‌کند.

خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣کارزار ضربتی یا فوری لابی‌گری
رفتارهای جمعی که پیش از شبکه‌های اجتماعی ادر این مقیاس مکان نداشت


نمونه موردی:
کارزار ناگهانی پرستاران برای استفاده از زمان استراحت نمایندگان مجلس در خلال تصمیم‌گیرهای دستمزد


یکی از فواید دلگرم‌کننده شبکه‌های اجتماعی، بسیج سریع نیروهاست که مانند تیغ دولب عمل می‌کند. اطلاع‌رسانی سریع، تلاش برای بسیج فوری نیروها برای تاثیرگذاری بر تصمیم‌گیرندگان می‌تواند به یک کارزار موفق تبدیل شود، به شرط آن که بخشی از برنامه بزرگتر یا نقشه عمل کلی‌تر احقاق حقوق باشد.

مهم این است که اقدام‌کنندگان و منتظران نتیجه، اگر از یک اقدام ضربتی نتیجه نگیرند دلسرد نشوند و بدانند چگونه باید به نقشه اصل برگردند.
ما در ضمن می‌دانیم که نقشه راه مطالباتی هر چه هم دقیق باشد نه تنها نیاز به انعطاف دارد که اساسا نقشه راه ۱۰۰درصدی- که همه چیز درست و دقیق در پیش‌بینی شده باشد و بدون چالش و اشتباه با تمام جزییاتش به نتیجه برسد احتمالا وجود خارجی ندارد، پس گروه باید برای اشتباه کردن و آزمایش رفتارهای ضربتی و فوری آماده باشد ولی دلسرد نشود.

یک گروه مطالبه‌گر حقوق صنفی می‌تواند درباره زمان استراحت نماینده‌های مجلس کشیک بدهد تا با کارزاری ضربتی از تلفن‌ها بر تصمیم‌گیری‌های مزدی تاثیر بگذارد و این دقیقا همان‌کاریست که کانال خبری پرستاران امروز انجام داد این کانال نوشت:

«جلسه کمیسیون تلفیق امروز سه شنبه بعداز ظهر تا شب تشکیل و تبصره ۱۲(حقوق و دستمزد و موضوع ترمیم حقوق) مورد بررسی مجدد قرار خواهد گرفت.» و تاکید کرد که:
«همکاران و همراهان، الان نمایندگان محترم در حال استراحت هستند، تماس تلفنی گرفته و موضوع را یادآوری کنید تا در کمیسیون تلفیق جزء ۳ بند الف تبصره ۱۲ حذف گردد و یا به اصل خود برگشت داده شود.»

📣اگر چنین استراتژی آزمایشی در نقش راه پیش‌بینی شده باشد، احتمال مخالفت و یا تردید بدنه کمتر خواهد بود. همچنین، بدنه صنفی باید پیش از این بر سر خواسته دقیق خود به نتیجه مشترک رسیده باشند و بدانند که دقیقا بر چه خواسته‌ای باید پافشاری کنند و توجیه شده باشند که هنگام اقدام در یک کارزار ضربتی، از حرف‌های کلی و حاشیه‌ای بپرهیزند.

مطالبه‌گران پس از یک اقدام ضربتی نیاز خواهند داشت که این اقدام را برای استفاده در آینده مستند کنند، سپس گرد هم بیایند و اقدام را دست کم در دو نوبت بررسی کنند تا بدانند که اقدام بعدی چیست. بار اول با فاصله کمی پس از اقدام جمعی، بار دوم پس از اعلام نتیجه دستمزدی.

خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg  -  اینستاگرام توییتر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM